Marshall

Blog

Roald Dahl og engelsk

Wormy Spaghetti, The Twits og en chokoladefabrik. Der er mange glimrende tekster i Roald Dahls univers. Der er alle mulige tekster, som man kan bruge på mellemtrinnet og i udskolingen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi har fordybelsesdage.

Marshall

Lærer - engelskvejleder Seminarieskolen Lærer fra Aalborg Seminarium 1997 Linjefag, engelsk og historie Ekstra linjefag, biologi 2009 PD i engelskvejledning 2010

Det er på mange måder en god idé.

Hvordan får man noget konkret og kvalitetsbaseret ind i engelskundervisningen i 5. klasse.

Hvem skriver til aldersgruppen på engelsk? Hvad læser engelske børn?

Roald Dahl er et meget godt bud. Det er sløjt med teksterne i de digitale portaler, så man skal selv igang.

Charlie og Chokoladefabrikken, The BFG og mange andre historier er skrevet af Roald Dahl. 

Det er oplagt at bruge teksterne til at supplere filmene. De bør ikke stå alene.

The Twits er også skrevet af ham. Muligvis ved ingen danske børn om dem fordi den danske oversættelse er, "Slynkerne". Det er på mange måder kriminelt overfor oplægget. 

Disse tekster er sjove, underlige og kan klippes i mange stykker. Bruges til tekstpuslespil, hentediktat, oplæsning og mange andre ting.

Jeg har også brugt Roald Dahl i overbygningen med Lamb to The Slaughter og andre af hans historier. Han har skrevet den og den er lavet til TV-serie i Tales of The Unexpected. Der er en del af dem på YouTube, så gamle er de nemlig.

https://www.roalddahl.com/roald-dahl/stories/p-t/the-twits

https://www.roalddahl.com/blog/2015/may/roald-dahls-short-stories

Selvom han er af norsk afstamning, så har han skrevet temmeligt meget, som er god engelsk litteratur. Det er oplagt at bruge ham i undervisningen i folkeskolen.