Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Blog

Ingen skal stemples som ikke - uddannelsesparat. UPV'en ændres.

Med den nye politiske aftale er det besluttet at UPV'en skal ændres. Tak for det!

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Katrine Diduch er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: katrine.dalindiduch@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

FOTO: lavet i Canva.com

Til min glæde opdager jeg ved dagens læsning her på folkeskolen.dk, at rygterne om at ændre testsytemet i folkeskolen endelig taler sandt. Ædringerne er endelig en realitet. Undskyld mit sprog, men det har edder mame taget mange år, at nå hertil!

Jeg håber sådan, at det nye testsystem lover hvad det holder..

Uddannelsesparathedsvurderingen ændres også

Som underviser i valgfag i udskolingen er jeg virkelig glad for, at den nye politiske aftale også indebærer en ændring af den noget formålsløse uddannelsesparathedsvurdering. Jeg har desværre ikke nærlæst hvori ændringerne ligger, men jeg håber virkelig, at beslutningstagere tager højde for, at det er unge mennesker med hele fremtiden foran sig, som vurderes. En fremtid der kan synke i grus, hvis man vurderes og stemples som uegnet. 

For vi er altid egnet til noget. Og med den rette hjælp og fælles hjælp, med alle lærere omkring de unge, kan vi faktisk finde ud af hvad det noget er for noget.