Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Blog

Netværk i de praktiske fag skal prioriteres i kommunerne

Jeg er ansat et sted, hvor jeg har flere gode kolleger i håndværk og design. Det er en gave, når der opstår nye idéer eller udfordringer. Jeg er heldig. Det er det ikke alle der er. Derfor er der brug for stærke netværk i kommunerne.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Katrine Diduch er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: katrine.dalindiduch@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som underviser i håndværk og design, har jeg rigtig meget glæde af mine gode kolleger på skolen. Et godt samarbejder betyder alt, når man ønsker at udvikle nye idéer, få støtte og udvikle sig.

Det er ikke alle der er så heldige at have det, og derfor er de faglige netværk i kommunerne vigtige.

Jeg er ansat i Slagelse Kommune. Her er der faglige netværk for dansk og matematik. Der er også læsevejledere. Hvorfor er der ikke et netværk for de praktisk musiske fag? Jeg mener, med udsigten til, at vi kommer til at mangle håndværkere i den nærmeste fremtid, og med et stort antal unge, der ingen uddannelse har, hvorfor satser man så ikke på, at styrke de faglige netværk? På den måde kan vi hjælpe hinanden til, at blive endnu bedre undervisere og til i samarbejde skolerne imellem, at fange de unge der ender uden uddannelse. Eller ihvertfald gøre et ihærdigt forsøg på det.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide, hvordan det står til i kommunerne landet over. Er det samme problemstilling?

Håndværk og design netværk i Slagelse Kommune.

D. 28. september afholder jeg en workshop på Skælskør Skole. Overskriften er dialog om læringsmål og succeskriterier, da mange af os ser præcis dét som en udfordring i den praktiske undervisning. Men indholdet er dog lige så meget dialog og networking blandt undervisere i håndværk og design i Slagelse kommune. Fordi der er brug for det Så hvis du er ansat i Slagelse Kommune, så kom og vær med. Workshoppen er gratis, så kontakt mig, hvis du er interesseret. For der er brug for, at vi netværker med vores kolleger i hele kommunen. 

Hvordan bliver de praktiske fag prioriteret i din kommune?