Blog

Historie sætter livet i perspektiv

”Det handler om at rejse med åbent sind og være nysgerrig i mødet med en fremmed kultur og mennesker der både taler, lever og ser anderledes ud end én selv. Desto mere du giver af dig selv og har mod til at udforske, desto flere oplevelser får du med hjem i bagagen. Det at rejse vil udvikle dig personligt og sætte livet i et lidt større perspektiv”

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har 5 min til overs fra mine børns ønske om opmærksomhed. Jeg sidder og surfer ustruktureret på internettet og havner, måske ikke helt tilfældigt, på en hjemmeside for charterrejser. Det intellektuelle Paris, de brasilianske favelaer, livet som kvægavler i Australien. Jeg vil opleve det hele, men budgettet tillader det ikke helt. Det er vist egentlig heller ikke det rejsebureauet tilbyder. Pludselig falder jeg over det ovenstående citat, og en tanke slår mig; det er ikke mange ord, der skal ændres i teksten, for at den repræsenterer det jeg mener ordentlig historieundervisning kan.

”Det handler om at... lære med åbent sind og være nysgerrig i mødet med en fremmed kultur og mennesker der både taler, lever og ser anderledes ud end en selv. Desto mere du giver af dig selv og har mod til at udforske, desto flere oplevelser får du med hjem i bagagen. Det at... studere historien vil udvikle dig personligt og sætte livet i et lidt større perspektiv”

Om emnet er magt, levevilkår, bæredygtighed eller børneliv, så giver historien os et billede af verdener der er grundlæggende anderledes end vores egne. Hvor tankesættet og de materialle forudsætninger var anderledes, men hvor vi alligevel kan genkende dilemmaerne og derfor spejle os i dem. Måske behøver vi ikke rejse os fattige for at udvikle os og sætte livet i et større perspektiv. Måske kan vi nøjes med at studere historien.   

Falihos

Falihos er en frivillig faglig forening, der arbejder på at styrke fagene historie og samfundsfag. Det gør vi ved at stille netværk og den nyeste viden til rådighed for vores medlemmer ligesom vi deltager i det politiske arbejde og blander os i debatten om fagene.