Faglig forening

introbillede om Litterært Folkemøde i Skørping i weekenden

Der kommer nyt liv i klassikerne

Det er i Skørping, det sker.

Offentliggjort Sidst opdateret

I weekenden har Herman Bang-selskabet inviteret de litterære selskaber til Litterært Folkemøde på Kulturstationen i Skørping. Det samme skete for to år siden, og her fik mange af os nye indtryk og interessante kontakter. Indtrykkene kunne dels berige en selv som person og læser, dels inspirere til fornyelse af undervisningen. Og kontakterne var gode at have, når inspirationerne skulle springe ud i den skinbarlige virkelighed.

Dansklærerforeningen

I Dansklærerforeningens folkeskolesektion arbejder vi på at fastholde et fokus på det dannelsesorienterede danskfag og dets kerneområder. Det er en hovedopgave at sikre og skabe rum for det danskfag, vi alle brænder så meget for. Det gør vi gennem åbenhed og samtale. Vi tror på, at det er det, der skal til for at sikre et spændende danskfag sammen med grundskolens dansklærere. Dét at være en del af fællesskabet i Dansklærerforeningen har en værdi for den enkelte lærer. Dansklærerforeningen har fortsat en stærk stemme i den fagpolitiske og i den uddannelsespolitiske debat, hvilket kommer danskfaget og dansklærerne ude på skolerne til gode. Læs med her på siden og giv din mening til kende.

I år er programmet særdeles facetteret. For det første er mange forfatterskaber repræsenteret, og for det andet bliver de formidler gennem traditionelle foredrag, musikalsk og dramatisk optræden og gennem samtaler ved de stande, som man finder på en litterær markedsplads, hvor repræsentanter for de litterære selskaber står klar til at møde interesserede.

Gå ind på Herman Bang-selskabets hjemmeside og se det fulde program. Mest får man ud af at møde op. Meget får man ud af at nærlæse de mange indfaldsvinkler til formidling, som er repræsenterede - og måske kontakte nogle af de optrædende for skolebesøg. og lidt stemning kan jeg måske formidle i de kommende par dage, hvor jeg især må tage udgangspunkt i samtaler på markedspladsen, idet jeg næppe får mulighed for at overvære mange foredrag, da jeg alene skal passe H.C. Andersen-Samfundets stand.

Det, jeg hæfter mig ved i programmet som nyt i forhold til for to år siden, er et foredrag af Erik Skyum-Nielsen om Tove Ditlevsen og det miljø, hun færdedes i omkring besættelsestidens begyndelse. Desuden har Hans Kirk, Hans Scherfig og Otto Gelsted fået fornyet opmærksomhed.

Og så er der altså den lokale institution Bogby9520, som er et salgssted for brugte bøger, som har høj kvalitet og lave priser, men institutionen er også et socialt mødested. Læs om det på deres hjemmeside - og hvis der er pensionerede lærere, skolebibliotekarer eller bibliotekarer, der løber med ideen, så vil det berige deres lokalområde.

Jeg håber at nogle af jer får lejlighed til at søge mod Rebild. Her kan de præsentere Den kolde Krig under jorden og Den varme Litteratur på Kulturstationen.