Blog

Adventskalender 2022

Adventskalender - Projektbaseret læring i Danmark

I løbet juletiden deler jeg mine erfaringer med projektbaseret læring. Anden adventsgave omhandler planlægningsredskaber og PBL.

Publiceret Senest opdateret

Planlægning af PBL-forløb - hvordan gøres det?

Inspirationshæfter, som deles i denne adventskalender giver dig og din skole et teoretisk og praktisk grundlag, som klæder jer på til arbejdet med PBL.

Yderligere beskrives samtidig et didaktisk ståsted der, på tværs af grundskolens mange faggrupper, kan fungere som et fælles sprog. De mange sammenhængende modeller giver en værktøjskasse som, på trods af faglige forskelligheder, kan medvirke til at frigøre lærerteamets kreativitet, viden og diversitet.

I denne adventskalender modtager du følgende hæfter helt gratis:

- Læringssynet bag PBL (Find indlægget her PBL som hovedret)

- Planlægningsredskaber og PBL (Dagens indlæg)

- Undervisning via iterationer og PBL (udkommer 3. advent)

- Overraskelse (udkommer 4. advent)


Projektbaseret læring er en undervisningsmetode, som med fuld fart, stor appel og pædagogisk begejstring er på vej ind i det danske uddannelsessystem. Men hvilke elementer skal et PBL-forløb indeholde og hvordan skaber man en kultur og et didaktisk ståsted, som på tværs af grundskolens mange faggrupper, har et fælles sprog?

Anden adventsgave omhandler de planlægningsredskaber, som understøtter PBL og kan downloades her: Planlægningsredskaber og PBL