Søren Peter Dalby Andersen

Blog

Mød fremtidens Generation Foodies

Kom og oplev et væld af forsøgsbarer og finurlige, innovative demonstrationer, når 300 skoleelever besøger Experimentarium og giver deres bud på bæredygtige fødevarer og produktion.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Teknologi og fremtidens bærerdygtige fødevarer

Søren Peter Dalby Andersen

Projekt SESAM21 skal være med til at vise, hvordan unge – gennem videnskabelig og digital indsigt – kan være med til at løse nogle af de presserende og komplekse bæredygtighedsudfordringer. Der tages afsæt i samspillet mellem byens grønne omstilling og produktionen af fødevarer.  

Med afsæt i samspillet mellem byens grønne omstilling, produktion og forbrug af fødevarer har 6 skoler, 300 børn og 15 lærere været i gang med at bygge, konstruere, lære og forklare problemstillinger og løsninger. 

PBL som didaktiskmetode

Som en del af SESAM21 har alle lærerne deltaget i en workshop, hvor de på baggrund af didaktikken fra bogen ”Projektbaseret læring og innovation i en åben skole” har planlagt deres PBL-forløb.      

I et projektbaseret læringsforløb arbejder eleverne projektbaseret med løsning af et autentisk problem eller med besvarelse af et komplekst spørgsmål. Som resultat udvikler eleverne dyb faglig forståelse såvel som kritisk tænkning, samarbejds-, kreativitets-, kommunikations- og innovationskompetencer.

SESAM21’s lærer og elever har alle oplevet den dynamik, der opstår, når man i en tidsmæssigt afgrænset tidsperiode er tvunget til at arbejde på tværs og frem mod et helt konkret løsningsorienteret produkt. 

Du kan gratis downloade de didaktiske modeller, som anvendes af projektet her: Download gratis PBL-modeller .

Kom og vær med 

Etage-landbrug, yoghurt-skat og den digitale gartner er bare nogle af de mange emner, man kan høre om og opleve den 25. september fra 10-16.

Download et program