Søren Peter Dalby Andersen

Blog

Science slam i Studie 17

Elever fra Dansborgskolen, Skolen på Duevej, Langhøjskolen og Hvidovre Gymnasium mødtes med 10 faglige mentorer, der dystede om, hvem der var bedst til at formidle klima og verdensmål. Det var et skønt potpourri af kunst, kultur, naturvidenskab, fagligviden og fremfor alt nysgerrighed.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Studie 17 på Dansborgskolen i Hvidovre arbejdes der på at skabe et mødested, hvor børn og unge kan diskutere og arbejde med innovative og operationelle ideer. Skolen ønsker at hjælpe eleverne med at adressere de globale udfordringer, der er skitseret i FN's udviklingsmål. Skolen fokuserer på at skabe samarbejde mellem børn, unge og fagligt dygtige voksne. 

Søren Peter Dalby Andersen

I mentordysten var der gode oplæg fra Mikkel Thomas Christensen om Visionen om FN verdensmålskibet, Bent Egebjerg fra Foodlab Ålborg Universitet, Stefan Bruse thor Straten om Klimaambassadørerne fra tænketanken CONCITO , Stig Anton Nielsen fra Kiteborne Energy, Sofie Halkjær fra EnergiLeg og den grønlandske folkesanger Rasmus Lyberth.  

Havbiolog med speciale i koraller Verena Schrameyer og kunstneren Torben Jetsmark vandt mentordysten. De har dog vidt forskellige tilgange til klimaudfordringerne og verdensmål, men de er enige om at løsningerne ligger gemt derude og opfordrede eleverne til at være nysgerrige og vedholdende i sit arbejde med egne ideer. 

De unge mennesker skulle ikke blot lytte, men de blev inddragede i hands-on aktiviteter. Her eksemplificerer Sofie Halkjær fra EnergiLeg forskellen på energiforbruget i en LED- og en glædetråds-pære.  

Hele dagen blev afsluttet af Rasmus Ole Lyberth, der er grønlandsk sanger, sangskriver og skuespiller. Siden 1970 har han været en af ​​de mest populære kunstnere på den grønlandske musikscene. Rasmus fortalte historier fra sin ungdom og om hvordan bjerget, han plejede at spille på, ikke længere er dækket af sne.  

Rasmus satte en sløjfe på dagen med et væld af følelser i hans Klimasang!