Søren Peter Dalby Andersen

Blog

Hvad skal jeg spørge Harvard om?

I næste uge rejser jeg til Harvard, hvor jeg skal mødes med lederen af Center for Curriculum Redesign Charles Fadel. Vi skal tale om, hvordan Fire-dimensional uddannelse,  åben skole, innovation og skolens fremtid .

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For 1,5 måneder siden læste jeg Helge Christiansens anmeldelse af bogen Fire-dimensional uddannelse. 

Søren Peter Dalby Andersen

Helge Christiansens skriver i sin anmeldelse: ”Da jeg skulle i gang med denne bog, var jeg ud fra et overfladisk indtryk kampberedt. Mit ansigt var krøllet sammen i rynker, og kroppen var i højeste alarmberedskab. Jeg var forberedt på en svært tilgængelig bog med de rigtige meninger og indiskutable begreber set ud fra en angelsaksisk pædagogisk tradition i en ramme sat af OECD, der kunne være en trussel mod den danske skoletradition. Jeg gled imidlertid hurtigt ind i denne letlæste, næsten underholdende bog og kan allerede konkludere, at bogen er værd at læse for alle folkeskoleinteresserede. Den overraskede mig med sin åbenhed og sine ideer til uddannelse og undervisning i den eksplosion af forandringer og udvikling, der sker på alle områder, blandt andet på grund af globaliseringen og den teknologiske udvikling.”

Denne beskrivelse af bogen kan jeg kun være enig i. Efterfølgende kontaktede jeg Charles Fadel, som er leder af Center for Redesign på Harvard og medskribent på bogen, og spurgte om han ville mødes til en snak om den danske folkeskole og hans teori om Fire-dimensional uddannelse. Til min store overraskelse inviterede han mig til Harvard til en snak om fremtidens skole. I den forbindelse har jeg lavet et didaktisk skriv, som beskriver mine tanker omkring innovation i den danske skole set i lyset af bogen teorier.  

Du kan se mit skriv her, men jeg vil gerne have dit input til interessante temaer eller spørgsmål, som jeg kan diskutere med Charles Fadel. Skriv et input i kommentarfeltet - så tager jeg dine tanker med til Harvard. 

Læs Helge Christiansens anmeldelse her: Hvordan skal undervisning og uddannelse se ud i det 21. århundrede?. (Men snyd ikke dig selv for at læse bogen i sin helhed.)