Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Godt nytår til det faglige netværk

Vi går en usikker opstart i møde efter ferien. Med tårnhøje smittetal og en desværre ikke usædvanlig tavshed om skolernes opstart, kan man kun gisne om, hvordan det hele kommer til at forløbe. Men alt er ikke heldigvis ikke Corona, og der er stor interesse for de faglige netværk.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Underrubrikken er et udtryk for den usikkerhed, jeg selv står med på nuværende tidspunkt, hvor der er under en uge til den officielle opstart på skolerne efter den korte nedlukning. Jeg kan ikke andet end undre mig over, hvorfor vi endnu en gang ikke hører mere fra vores ministerium og vore minister om opstarten. Dette skal ses i direkte forlængelse af, at vi i medier og på pressemøder har fået fastslået, at Danmark ligger ualmindelig højt i smittetal, og at der ikke er styr på omikron- varianten endnu. 

Jeg vil ikke slutte mig til rækken af husvirologer blandt journalister, bloggere og meningsdannere, men blot give udtryk for en bekymring for, om en så kort nedlukning stemmer overens med vores samfundssituation i øvrigt. Omvendt er jeg naturligvis klar over, at en længere nedlukning vil have vidtrækkende trivselsmæssige konsekvenser for mange børn og voksne, og det er i sagens natur heller ikke ønskværdigt for nogen. Desværre findes der ingen lette løsninger.

Mange følger kulturfagene

I den noget mere positive ende af skalaen, har vi i dette år kunne se, hvordan interessen for de faglige netværk fortsat er steget. Folkekolen.dk oplever en enorm tilslutning, og særligt ved vi, at vores nyhedsbreve bliver flittigt læst derude. Der er interesse for fagene, og som det også fremgår af Karen Ravns julehilsen, har alt på folkeskolen.dk ikke handlet om Corona. 

Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Janus Neumann er Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i fagene – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: janusneumann@hotmail.com

Kulturfagene har nu mange følgere, og her på bloggen søges fortsat at ramme en vekselvirkning mellem aktuelle skolerelaterede emner, herunder debatindlæg, men i lige så høj grad en kontinuerlig opmærksom rettet mod nye undervisningsforløb, særligt de gratis, og ikke mindst erfaringer fra egen undervisning. Når vi nærmer os prøverne, som forhåbentlig kan afvikles gnidningsfrit, vil jeg se nærmere på den nye prøvevejledning, hvilket ikke synes aktuel lige nu.

Med dette korte indlæg vil jeg sende en nytårshilsen til alle i det faglige netværk for historie og samfundsfag. En stor tak for interessen og kommentarerne og på genhør i 2022. Jeg tror, at vi alle krydser fingre for et skoleår, hvor vi løbet af det tidligere forår kan se en mere normaliseret hverdag ude på skolerne.

Godt nytår derude.