Den Danske Sprogkreds

Blog

Forstå, hvad sprogvinduet er, før det klapper i

Anmeldelse af Justin Markussen-Brown: Sprogvinduet. Guiden til dit barns sprogudvikling, Akademisk forlag 2019, 296 sider.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der findes bøger af lingvister, der beskriver børns sprogtilegnelse i videnskabeligt perspektiv, og der findes bøger af pædagoger, der primært ud fra praktiske erfaringer giver fif til, hvordan man kan lave sproglege, der kan få børn til at udvikle deres sprogfærdigheder.

Den dansk-canadiske lingvist og barnefar Justin Markussen-Brown kombinerer de to indfaldsvinkler i en dejlig konkret og letlæst bog.

Justin MB beskriver, hvordan fundamentet for beherskelse af sprog lægges fra børns fødsel og frem til puberteten, og ifølge ham er sprog-stimuleringen i denne periode altafgørende for barnets senere færdigheder i forhold til både modersmålet og andre sprog. Markussen-Brown fortæller, hvordan man bl.a. ved at anvende gestik, fantasi og korrigerende gentagelser kan hjælpe et barn til åbne sin sproglige opmærksomhed.

Den Danske Sprogkreds

Den Danske Sprogkreds arbejder med dansk sprog og sprogpolitik. Her vil sprogkredsens formand, Lise Bostrup, der er cand. mag. i dansk og tysk, forfatter til en række lærebøger i dansk for udenlandske studerende og leder af Forlaget Bostrup, med ujævne mellemrum bringe mindre indlæg som inspiration til diskussion i klasserne og blandt kollegerne.

Powered by Labrador CMS