Den Danske Sprogkreds

Blog

Hvorfor gider du overhovedet at beskæftige dig med danskfaget?

Lider danskere af et sprogligt mindreværdskompleks?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Medlemsbladet for Dansklærerforeningens folkeskolesektion bringer i det nummer, der udkom i dag, et tema om nordiske sprog. Et af indlæggene er et interview med en af mine tidligere elever, Daiga Braslina, der nu nu underviser i dansk på Nordisk Sproggymnasium i Riga.

Efter et par spørgsmål kommer så det spørgsmål, som danskere evig og altid stiller udenlandske danskstuderende: "Hvorfor gider du overhovedet beskæftige dig med danskfaget?" (nederst spalte 1)

Hvis en dansker studerer maori, tibetansk eller et lille spøjst indianersprog, synes vi, at det er spændende, men at udlændinge vælger at studere dansk sprog, kultur og historie, finder vi af en eller anden grund højst besynderligt. 

Den Danske Sprogkreds

Den Danske Sprogkreds arbejder med dansk sprog og sprogpolitik. Her vil sprogkredsens formand, Lise Bostrup, der er cand. mag. i dansk og tysk, forfatter til en række lærebøger i dansk for udenlandske studerende og leder af Forlaget Bostrup, med ujævne mellemrum bringe mindre indlæg som inspiration til diskussion i klasserne og blandt kollegerne.

Er det et mindreværdskompleks, der spøger?