Tænketanken Sophia

Blog

Godt nytår!

fra os til jer - 10 timers samtaler om pædagogik og dannelse

Publiceret

Kære alle

Tænketanken Sophia

Sophia- tænketank for pædagogik og dannelse er et forum for strategisk analyse af forhold, der vedrører undervisning og uddannelse på et demokratisk-humanistisk værdigrundlag. Læs mere på sophia-tt.org

Under coronaer måtte vi i Tænketanken Sophia aflyse, hvad vi havde planlagt af konferencer og andre arrangementer, hvor mennesker mødes.

I stedet besluttede vi at sætte gang i en produktion af samtaler, hvor meninger mødes, og hvor vi søger at pejle, hvad dannelse er for en størrelse.

Nu ligger første årgang på vores hjemmeside. Her kan du hente dem og få op til 10 timers tilgange til pædagogik og dannelse ind i ørerne.

https://www.sophia.nu/sophia-samtaler/

Vi har opsøgt mennesker med vidt forskellige baggrunde, forskere, studerende, lærere, forfattere, ledere og kunstnere. Så det er et broget og frodigt landskab, vi giver dig adgang til.

Hver udsendelse har været fulgt op af et blogindlæg på folkeskolen.dk. Og dels kan vi glæde os over, at dette har givet anledning til konstruktive kommentarer, dels at vi har fået tilkendegivelser fra læreruddannere om, at nogle af samtalerne vil finde vej ind i læreruddannelsen.

Alle udsendelser kan i øvrigt hentes på netradioen www.den2radio.dk.

Vi er stolte over at kunne ønske alle et godt nyt år med disse 10 timers næring til den pædagogiske debat og til de dannelsespejlinger, som nok aldrig må slutte.

Vi glæder os til at tage hul på næste runde.

Godt nytår!