Tænketanken Sophia

Blog

At blive eller at gå?

På Sophia-konferencen om dannelse efter gymnasiereformen fik vi indlæg af to gymnasielærere, en der havde sagt sit job op, og en der havde valgt at blive.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Anne Aagaard har valgt at sige sit job som gymnasielærer op som en følge af det, man kunne kalde afdemokratiseringen af den offentlige sektor. Hendes begrundelser kunne læses i en debatartikel i Politiken, gengivet i Sophias blog:

Tænketanken Sophia

Sophia- tænketank for pædagogik og dannelse er et forum for strategisk analyse af forhold, der vedrører undervisning og uddannelse på et demokratisk-humanistisk værdigrundlag. Læs mere på sophia-tt.org

https://www.folkeskolen.dk/602077/topstyring-oedelaegger-gymnasieskolen

Tony Andersen har valgt at fortsætte sit arbejde som gymnasielærer - og set fra hans position er der stadig en mulig plads til at udføre et arbejde, der også har et dannende perspektiv.

Når man har hørt de to indlæg, kan man gøre sig sine tanker. Hvorfor reagerer to dedikerede undervisere så forskelligt? Skyldes det deres forskellige personligheder? Så er det på sin vis ufarligt. Skyldes det de forskellige vilkår, som deres ledelser stiller op? Så bliver det mere end interessant! Eller skyldes det afdemokratiseringen af organisationen og nedtoningen af faglighed? Så bliver det for alvor farligt!! Men skyldes det en kombination af disse omstændigheder, så kalder det på faglig og politisk handling.

Bedøm selv ud fra de to oplæg, som blev filmet af Poul Grønkjær & assistenter fra Aalborg Universitet:

https://www.youtube.com/watch?v=1Gnefo1hul4