Tænketanken Sophia

Blog

Hør Brian Degn Mårtensson på www.den2radio.dk

I udsendelsesrækken Gamle Pædagoger fortæller Brian Degn Mårtensson om sin kritik af skolereformen. Udgangspunktet er hans seneste bog: Tilblivelse og tilsynekomst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den første af udsendelserne i serien GAMLE PÆDAGOGER kan nu hører på www.den2radio.dk. 

Tænketanken Sophia

Sophia- tænketank for pædagogik og dannelse er et forum for strategisk analyse af forhold, der vedrører undervisning og uddannelse på et demokratisk-humanistisk værdigrundlag. Læs mere på sophia-tt.org

Udsendelsen ligger på netradioens forside fra den 8. til den 14.oktober. 2016. Derefter kan den hentes i radioens arkiv. Brug evt. nedenstående link.

Foromtalen lyder således:

Den seneste reform af folkeskolen har udløst megen kritik. Årsagen er, at skolen ikke længere har til formål at gøre eleverne til dannede medborgere, men skal forme dem så de bliver lydige og flittige medarbejdere i produktionen. En af kritikerne er lektor Brian Degn Mårtensson, der netop har udgivet bogen ’Tilblivelse og Tilsynekomst’. Han fortæller om baggrunden for sin kritik, og om den modstand som kritiske røster møder i dagens Danmark. 

MEDARBEJDER

Egon Clausen

PROGRAMSERIE

Gamle pædagoger

http://den2radio.dk/udsendelser/gamle-paedagoger-hvad-skal-vi-med-skolen/