Tænketanken Sophia

Blog

Det globale og det bæredygtige i dannelsens lys

På Sophias januarkonference om Dannelse efter gymnasiereformen blev der også sat ord på globaliseringens og bæredygtighedens influeren på dannelsesbegrebet. De to indlæg blev filmet og kan ses her.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som en reaktion på de dannelseskonferencer, som Sophia hidtil har afholdt, har nogle deltagere peget på, at vi overser behovet for at tænke dannelsesbegrebet ind i de udfordringer, som verden i dag står overfor: klimaforandringer, ulighed, bæredygtighed osv.

Tænketanken Sophia

Sophia- tænketank for pædagogik og dannelse er et forum for strategisk analyse af forhold, der vedrører undervisning og uddannelse på et demokratisk-humanistisk værdigrundlag. Læs mere på sophia-tt.org

Derfor var vi glade for, at det lykkedes os at supplere vores program for konferencen Dannelse efter gymnasiereformen på Vartov i januar med to indlæg, der peger på  bæredygtighed og globalisering: 

Mads Strarup fra Københavns åbne Gymnasium præsenterede arbejdet med bæredygtighed og dannelse. Se og hør hans indlæg her: 

https://www.youtube.com/watch?v=ft8szieWDIk&feature=youtu.be

Søren Sejer-Lohse Hansen fra Rosgård Gymnasium, Vejle, præsenterede det arbejde, som udføres af dem, der er tilsluttet Globale gymnasier. Se og hør hans indlæg her:

https://www.youtube.com/watch?v=T5pFCkiVzcI&feature=youtu.be