Tænketanken Sophia

Blog

Dannelse på universitetet

Nu udkommer bogen med indlæggene fra Sophias konference om dannelse på universitetet. Alle fagområder er i spil.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 2. november 2016 annoncerede Sophia startskuddet på en række møder og konferencer om dannelse. Dannelse på universiteterne var den første i rækken. Den blev en overvældende succes med en fyldt festsal på DPU og med et indhold, der fik sat dannelsesperspektivet og -mulighederne i spil på alle universitetets fagområder.

Tænketanken Sophia

Sophia- tænketank for pædagogik og dannelse er et forum for strategisk analyse af forhold, der vedrører undervisning og uddannelse på et demokratisk-humanistisk værdigrundlag. Læs mere på sophia-tt.org

Indlæggene fra konferencen udkommer nu i lettere bearbejdet form. Titlen på bogen er: DANNELSE PÅ UNIVERSITETET - FORDRINGER OG UDFORDRINGER. 

Bogen kan bestilles og købes via Sophias hjemmeside fra den 15. januar: http://www.sophia-tt.org/da/forsiden. Pris 150,00 kr incl. forsendelse. 

Bogens bagsidetekst:

Dannelse forbindes ofte med humanistisk tænkning; men humaniora har ikke monopol på dannelse. Mødet og livtaget med naturvidenskab og økonomisk videnskab kan også være dannende. Alle fagområder – ja, hele universitetslivet – er ladet med dannelsesmuligheder og underkastet dannelsesmæssige udfordringer. Universitetet er både en uddannelses- og en dannelsesinstitution; men hvordan sikre at dannelsen ikke ryger ud af uddannelserne?

Indholder ti bidrag, som er skrevet af Hans Fink, Lisbeth Verstraete-Hansen, Niels Kærgård, Claus Emmeche, Thomas Højrup, Henrik Zinkernagel, Inger Sjørslev, Anja C. Andersen og Viggo Smitt, Per Aage Brandt og Per Øhrgaard.

Bogen er redigeret af Steen Nepper Larsen og Jens Raahauge.

foromtalen af konferencen: https://www.folkeskolen.dk/595864/universitetets-dannelseskonference