Tænketanken Sophia

Blog

Gnub, gnub. Hvor kilder det?

Kilder det i fingerspidsen eller i håndfladen, når man gnubber dér? Spørgsmålet indgik i Jens Skou Olsen og hans 180 år gamle bas' indspil om væredygtighed ved Sophia-konferencen om skoleledelse.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Midt imellem ordprægede moduler på Sophia-konferencen "Hvad leder vi efter? Skoleledelse i opbrud" indtog Jens Skou Olsen med sin 180 år gamle bas scenen, hvorfra han blandt andet introducerede begrebet væredygtighed. 

Tænketanken Sophia

Sophia- tænketank for pædagogik og dannelse er et forum for strategisk analyse af forhold, der vedrører undervisning og uddannelse på et demokratisk-humanistisk værdigrundlag. Læs mere på sophia-tt.org

Se han indlæg her - og spids ørerne, for lydkvaliteten kunne være bedre. Lydmanden med fast mikrofon havde ikke forudset, at en mand med bas kan være så mobil. Men indholdet er altså værd at lytte til. 

https://www.youtube.com/watch?v=zOYRys5ERJs&feature=youtu.be

ps. foromtalen af Jens Skou Olsen og hans programpunkt lød: 

Konsonans, dissonans og resonans – musisk samskabelse som balancekunst i opbrudstider

Jens Skou Olsen, associate professor, Ph.D., hovedunderviser på Diplomuddannelsen i Kulturledelse, Den Danske Scenekunstskole og musiker, komponist, forfatter og foredragsholder. Docent på Rytmisk Musikkonservatorium.

Engageret i ledelses- og udviklingsprojekter i stat og kommuner og siden 2011 optaget af forskning i transformativ oplevelse som forudsætning for skaberværk og innovativ praksis.

Forfatter til en række artikler og bøger om skaberværk, ledelse og arbejdsliv i bl.a. antologien ”Truth and Experience” (Cambridge Scholars 2016), ”Musisk ledelse” (Klim 2013), ”Følelser i ledelse” (Klim 2011) og ”I fællesskabets tjeneste” (Gyldendal 2010)