Tænketanken Sophia

Blog

Hør Jakob Jespersen i www.den2radio.dk

I Egon Clausens samtalerække, Gamle Pædagoger, er turen nu kommet til lærer Jakob Jespersen, som kommer ind på de nødvendige krav til fremtidens uddannelser.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er teksten fra netradioens omtale af programmet:

Tænketanken Sophia

Sophia- tænketank for pædagogik og dannelse er et forum for strategisk analyse af forhold, der vedrører undervisning og uddannelse på et demokratisk-humanistisk værdigrundlag. Læs mere på sophia-tt.org

I serien GAMLE PÆDAGOGER har Egon Clausen en samtale om kravene til fremtidens uddannelse. Folkeskolen i dag afspejler den sunde fornuft af i går, og det er hverken sundt eller fornuftigt. Det mener lærer Jakob Jespersen, der har skrevet en bog, hvori han beskriver det dannelsesideal der bør gælde for en skole, der vil gøre eleverne velegnede til at leve i fremtidens samfund, der står overfor store udfordringer i form af  klimaforandringer, tørke, råstofmangel og befolkningstilvækst. Jakob Jespersen er lærer med erfaring fra undervisning i Danmark og fra langvarige ophold som rådgiver for udvikling på landet i Zimbabwe og Nepal. Hans bog om fremtidens folkeskole er blevet kaldt for "imponerende, nødvendig og meget modig." Fremsynet folkeskole - et dannelsesideal for det 21. århundrede, Forlaget Fjordager 2016.

Udsendelsen kan høres på www.den2radio.dk fra den 12.-18. november, hvorefter den kan hentes i netradioens arkiv. Her kan de tidligere udsendelser i serien også findes