Tænketanken Sophia

Blog

Universitetets dannelseskonference

I det kommende halve år vi SOPHIA - selv eller i samarbejde med andre - arrangere konferencer, der skal fastholde kritik af og pege på muligheder i udviklingen af uddannelserne. Første skridt er en universitets konference den 7. december.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I den kommende tid vil vi invitere til konferencer, der skal sætte fokus på den skævvridning af menneskesynet, som konkurrecestatsideologerne har haft held til at få indført i uddannelserne - fra daginstitution til universitet. 

Tænketanken Sophia

Sophia- tænketank for pædagogik og dannelse er et forum for strategisk analyse af forhold, der vedrører undervisning og uddannelse på et demokratisk-humanistisk værdigrundlag. Læs mere på sophia-tt.org

Vi starter med konferencen UNIVERSITETETS DANNELSESKONFERENCE den 7. december fra kl. 9.00 til 16.15.

Konferencen er gratis og de første 400 tilmeldte bliver optaget.

Her følger et klip fra pressemeddelelsen:

Universitetslærerne i Dansk Magisterforening og Tænketanken Sophia afholder UNIVERSITETETS DANNELSESKONFERENCE den 7. december på Campus Emdrup

Universitetets århundredlange tradition som dannelsesinstitution er under pres, når faktura farver forskning, og dannelsen er på vej ud af uddannelserne, så det bare er UD. Universitetslærerne i Dansk Magisterforening og Tænketanken SOPHIA tager ikke blot disse faresignaler alvorligt, men prøver også at finde farbare veje ud af miseren ved at gøre offentlig brug af fornuften. Vi må insistere på universitetet som en institution, der er til i sin egen ret, og som skal berige os alle ved at dele forskningsresultater ved offentlig publicering, og som ikke må begrænses af hemmeligholdelser på markedets alter.

Første skridt er UNIVERSITETETS DANNELSESKONFERENCE , som afholdes onsdag den 7. december  fra kl. 9.00 til 16.15 på DPU, Campus Emdrup, København NV.

Oplægsholderne er: filosof Hans Fink, litteraturhistoriker Lisbeth Verstraete-Hansen, idéhistoriker Jens Erik Kristensen, etnolog Thomas Højrup, videnskabsteoretiker Claus Emmeche, økonom Niels Kærgård, antropolog Inger Sjørslev, astronom og astrofysiker Anja C. Andersen, semiotiker og digter Per Aage Brandt og digter og essayist Søren Ulrik Thomsen. 

Yderligere information: kontakt Steen Nepper-Larsen, SOPHIA, tlf. 50 58 30 80, mail stla@edu.du.dk eller konsulent i DM Jens Vraa-Jensen, tlf. 30 51 54 97, mail jvj@dm.dk 

Med venlig hilsen Universitetslærerne i Dansk Magisterforening og SOPHIA, tænketank for pædagogik og dannelse

Program og tilmelding: 

 http://www.sophia-tt.org/da/TilmeldingKonference2016 

ps.

Vi følger op med en konference om Dannelsen efter gymnasiereformen. Man kan ikke tilmelde sig endnu, men datoen er den 27. januar, og konferencen foregår på Vartov.

Endelig arbejder vi på to folkeskolekonferencer til afholdelse i foråret, en om ledelse og en om hvorfor gode lærere forlader lærerjobbet.