Tænketanken Sophia

Blog

Hør Stefan Hermann i www.den2radio.dk

I udsendelsesrækken Gamle Pædagoger er Egon Clausens samtaletur nået til Stefan Hermann, Hør dem - og bliv tænksom.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Egon Clausen har sat en række Gamle Pædagoger stævne i studiet på den2radio. Tidligere har jeg på min blog omtalt og linket til samtaler med Brian Degn Mårtensson, Peter kemp, Jens Raahauge, Thorkild Thejsen og Jakob Jespersen.

Tænketanken Sophia

Sophia- tænketank for pædagogik og dannelse er et forum for strategisk analyse af forhold, der vedrører undervisning og uddannelse på et demokratisk-humanistisk værdigrundlag. Læs mere på sophia-tt.org

Nu er det rektor Stefan Hermann, som Egon Clausen deler mikrofon med.

Her er den2radios foromtale af udsendelsen:

I serien GAMLE PÆDAGOGER har Egon Clausen en samtale med rektor Stefan Hermann fra Professionshøjskolen Metropol i København. Stefan Hermann har netop udgivet en bog med titlen: Hvor står kampen om dannelsen? I bogen kritiserer Stefan Hermann den aktuelle diskussion om folkeskolen for at være kørt fast i et fjendtligt forhold mellem to positioner, hvor den ene ser tilbage og længes efter en skole med humane og demokratiske idealer, mens den anden ser fremad mod livet i en benhård konkurrencestat. Stefan Hermann peger på, at andre positioner må være mulige, og han spørger, hvad der blev af begreber som flid, selvdisciplin og pligt? Hvilken status har øvelse, rutine, selvovervindelse? Hvad med de gode gamle dyder såsom ordentlighed, ordholdenhed, koncentration og ærlighed? Stefan Hermanns bog: Hvor står kampen om dannelsen? Udigivet på Informations forlag, 2016.

http://den2radio.dk/udsendelser/gamle-paedagoger-stefan-hermann/