Tænketanken Sophia

Blog

Søg, erstat og gem

I dagens Politiken (30.05.) handler kronikken af gymnasielærer Tony Andersen om dannelse i gymnasiet. Erstat gymnasiet med folkeskolen og gem argumenterne et sted, hvor de kan aktiveres, når næste skoleår skal planlægges. Tony Andersen optrådte på Sophias konference om dannelse efter gymnasiereformen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tony Andersen er en af de gymnasielærere, der arbejder videre som lærer efter den reform, som også i gymnasiet har gjort arbejdet noget vanskeligere. I dagens kronik (30.05.17) i Politiken argumenterer han for dannelsesaspektet som noget, der giver arbejdet mening, og undervisningen en betydning, der rækker ud over det senere arbejdsliv. Man bevarer venskaberne, men sjældent noterne fra gymnasietiden.

Tænketanken Sophia

Sophia- tænketank for pædagogik og dannelse er et forum for strategisk analyse af forhold, der vedrører undervisning og uddannelse på et demokratisk-humanistisk værdigrundlag. Læs mere på sophia-tt.org

Læs hans kronik: http://politiken.dk/debat/art5971812/Glem-ikke-dannelsen-i-gymnasiet

og se, hvor stærke hans argumenter er også for undervisning af eleverne i folkeskolen. Ja, efter min opfattelse står de endnu mere markant, hvis man erstatter gymnasiet med folkeskolen, fordi vi også rummer de elever, som ikke er resursestærke, og som derfor har endnu stærkere behov for at have livsdueligheden for øje.

Se også hans indlæg på Sophia-konferencen, hvor synspunkterne foldes ud mundtligt, og med lidt andre eksempler: https://www.folkeskolen.dk/602431/at-blive-eller-at-gaa