Tænketanken Sophia

Blog

Hør Karen Borgnakke på www.den2radio.dk

I udsendelsesrækken Gamle Pædagoger er professor i pædagogik, Karen Borgnakke, gæst hos Egon Calusen. Hør opfordringen til, at lærerne bør genvinde kontrollen over undervisningen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I netradioens foromtale af udsendelsen står der: 

Tænketanken Sophia

Sophia- tænketank for pædagogik og dannelse er et forum for strategisk analyse af forhold, der vedrører undervisning og uddannelse på et demokratisk-humanistisk værdigrundlag. Læs mere på sophia-tt.org

Det danske uddannelsessystem har undergået meget store forandringer i de senere år. Det samme gælder det liv som børn og unge lever. Børnehaver og skoler har overtaget en stor del af ansvaret for deres liv, mens familierne er blevet trængt i baggrunden. Samtidig er politikere ivrige efter at regulere hverdagslivet i institutionerne og kontrollere det stof som pædagoger og lærere skal arbejde med. Det fører som regel ikke til de forventede resultater, og derfor bør lærerne kæmpe for at genvinde kontrollen over undervisningen. Det siger Karen Borgnakke, der er professor i pædagogik ved Københavns Universitet i en samtale med Egon Clausen.

http://den2radio.dk/udsendelser/gamle-paedagoger-karen-borgnakke/