Blog

Inspiration til din naturfagsundervisning

Tænk hvis der var et sted, hvor nogen havde samlet links til naturfagsundervisningen! En oplagt ide til Astra eller et fondsprojekt. Mange fagteams har deres egne samlinger af links og nogle lærer har også deres egne fantastiske samlinger. 

Publiceret Senest opdateret

Jeg drømmer om, at nogen satte sig ned og samlede store dele af alt det fantastiske materiale, som er gratis tilgængeligt i naturfagene. Der er investeret uanet summer i undervisningsmaterialer til os, men ofte er der ikke tid og overskud til at led efter det. 

I sidste uge var jeg samlet med dygtige naturfagsundervisere fra hele landet, og vi skrev hurtigt en liste med nogle af de hjemmesider, vi bruger i undervisningen. Jeg skriver links i dette indlæg, og så er mit håb at inspirere dig. Har du gode links, som du bruger i din undervisning, håber jeg, at du skriver dem i kommentarsporet.

Folkeskolens naturfagsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Mette Mellerup er Folkeskolens naturfagsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: mettemellerup74@gmail.com

Links jeg selv bruger i min undervisning:

https://vandetsvej.dk/  

https://www.xn--forst-qra.dk/ (forstå.dk)

https://verdensmaal.dk/Verdensmaal/

https://phet.colorado.edu/ 

https://www.buggingdenmark.dk/

https://www.insekteriet.dk/

https://www.taenk-frej.dk/

https://life.dk/

https://www.ikff.dk/

https://videnskab.dk/

https://www.dr.dk/drtv/serie/explainer_176030

https://www.vildmedrummet.dk/

https://www.99arter.dk/

https://engineerthefuture.dk/

https://virtuelgalathea3.dk/

https://www.globalis.dk/

https://havertilmaver.dk/

https://naturvidenskabensabc.dk/

https://dengronnerygrad.dk/

https://testoteket.dk/

https://astra.dk/

https://mitcfu.dk/

 

God fornøjelse med samlingen af links, håber der er noget nyt som du kan bruge i din undervisning. Og skriv gerne flere links i kommentarsporet.

God dag / KH Mette

 

PS: Husk på tirsdag den 31/10 kl 16 på folkeskolen.dk 

Fra Folkeskolen.dk facebookside:

HVAD VIL DU SPØRGE BØRNE- OG UNDERVISNINGSMINISTEREN OM? 

For nylig lancerede Mattias Tesfaye regeringens skoleudspil, som blandt andet foreslår kortere skoledage, markant færre fælles mål, mere praktisk undervisning, flere valgfag og en juniormesterlære. På tirsdag får du chancen for at stille dine spørgsmål direkte til undervisningsministeren om regeringens planer for skolen. Fra kl. 16 sidder han klar på Folkeskolens redaktion til at svare direkte i kommentarsporet på folkeskolen.dk.

”Jeg glæder mig til at gå i dialog med lærerne om vores nye kvalitetsprogram for folkeskolen. Jeg ser frem til at høre jeres perspektiver og tanker om, hvordan vi får en endnu bedre folkeskole med mere varieret undervisning, færre læringsmål og mere lokal frihed", siger Mattias Tesfaye.Sæt spørgetimen i kalenderen, og så ses vi på folkeskolen.dk til en omgang Spørg Ministeren!

Med venlig hilserFolkeskolens redaktion