Blog

Nyt skoleår – hvad byder du på?

Efter utallige år i gamet, så har jeg stadig sommerfugle i maven i uge 31. Tankerne om det nye skoleår blandet med 1000 overspringshandlinger, manglende årsplaner og en fyldt kalender er de samme år efter år. Måske er jeg ikke alene om denne oplevelse i uge 31…

Publiceret Senest opdateret

Uge 31

I går var jeg ved at få morgenkaffen galt i halsen. På de sociale medier så jeg nogle af mine lærerkollegaer fra andre skoler og kommuner ligge billeder op med teksten ”Så er jeg i gang igen”. Jeg kom lynhurtigt på AULA for at få tjekket, hvornår jeg selv skulle møde på arbejde – for tænk om jeg glemte at møde op på første skoledag. Heldigvis ved min teammakker, at datoer mm ikke er min stærke side, så der kom i løbet af kaffedrikkeriet en sød Messenger besked om, hvordan jeg skulle møde i denne uge.

Folkeskolens naturfagsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Mette Mellerup er Folkeskolens naturfagsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: mettemellerup74@gmail.com

I dag er det forberedelsesdag foran pc’en samt en undertrykkelse af de 1000 overspringshandlinger, som trækker i hver en celle i min krop. Pt. er min To-do liste længere end et 11-årigt barn, som er på vej i seng.

Visse ting er på plads til det nye skoleår. Der er købt ny kalender, ny blok, det nye skema er skrevet og de første undervisningsforløb tager form – ikke på skrift, men i mit hoved. Har du årsplaner og undervisningsforløb klar?

Uge 32

I næste uge kommer eleverne og her begynder de magiske øjeblik. At være sammen med eleverne og dykke ned i naturfagenes mangfoldighed. På trods af lidt startvanskeligheder i denne uge, så glæder jeg mig til at undervise i næste uge. Den dag, hvor denne glæde ikke fylder mig i uge 31, så vil jeg finde noget andet at fylde min hverdag med. Glæder du dig til at eleverne ankommer og til at undervise?

Vores planer for naturfagene i dette skoleår

I dette skoleår har vores fagteam allerede planer. Sammen skal vi planlægge og afholde en fælles naturfagsdag for hele skolen i uge 39. Derudover skal vi i gang med et udviklingsarbejde, hvor vi skal arbejde med Naturvidenskabens ABC og de 10 erkendelser på alle årgange i et progressionsforløb de kommende år. Sammen med dygtige folk fra KU skal vi videre med vores arbejde med naturfagskompetencerne, og hvordan vi får redskaber i den daglige undervisning til at se elevernes progression i kompetencerne. Hvad skal I i jeres fagteam?

Alt det vi ikke selv bestemmer over

Mediebilledet er fyldt med overskrifter, der ikke just får smilet frem til det kommende skoleår. Jeg kunne blot nævne optagelse af nye lærerstuderende og sagen om Chromebooks. Lokalt er der også sager, som kan få smilet til at vende nedad bl.a. pga. besparelser, ansættelsesstop og manglende kollegaer, mellemledere og skoleledere. Påvirker det dig med mediebilledet, og hvad der sker i din kommune?

Jeg må lige sende en hilsen til PRT – jeg håber, at du har haft en god sommer OG husk at naturfagene i dette skoleår MEGET GERNE VIL til eksamen til sommer, ok?

Jeg vil ønske alle en god skolestart og et godt skoleår. Lad os inspirer hinanden med gode historier og hjælpe hinanden, når lærerlivet gør ondt.

Nu vil jeg begynde med årsplanerne eller gå med hundene ud i drivhuset og drikke kaffe!

KH Mette

PS: Det kunne være interessant med et kommentarspor fyldt med forventningerne til dette skoleår, og sjovt med et kommentarspor med din bedste overspringshandling :0)