Blog

Balloner, fest og farver

På tur med Tina, Andreas, Eske og Mattias T

At være sammen med sine bedste kollegaer, få fyldt rygsækken op med oplevelser, faglig forkælelse, nye ideer og møde nye mennesker. Det lyder som starten på et job opslag i den private sektor, men det er det ikke…

Offentliggjort Sidst opdateret

Dette års Big Bang i Odense var stedet, hvor ovenstående gik i opfyldelse. Jeg var sammen med mine bedste kollegaer i to døgn, hvor vi blev forkælet med oplevelser, nye faglig viden og møde mange nye interessante mennesker.

Jeg var også på tur med Tina, Andreas, Eske og Mathias T. De 3 første er en ”slags” kollegaer og den sidste er vel min chef! Disse mennesker var med til at sætte fokus på, hvor fantastisk naturfagene er og den sidste talte varmt for folkeskolen.

Folkeskolens naturfagsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Mette Mellerup er Folkeskolens naturfagsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: mettemellerup74@gmail.com

Måske har du gættet, hvem jeg var på tur med?

Tina (Ibsen) er astrofysiker og var keynote speaker og fortalte om universet. Jeg videregiver lidt fra min notesbog fra oplægget.

Huginn-missionen opsendes i august 2023

Artemis missionerne tilbage til månen 2022-2025

Lunar gateway 2024 en ny rumstation i kredsløb om Månen.

Turen går til Mars, dem bag rumstationerne siger i 2033 og de private siger 2029

Ny rumfarende nationer Kina, Indien og Japan

Internationale aftaler, rumjura og traktater

Rumskraldebiler og rumskrot

Hvis noget af ovenstående har fanget din interesse, kan du høre mere fra Tina Ibsen og Andreas Høeg Nissen i podcasten RumSnak.

Andreas (Mogensen) var med live fra Houston, hvor han fortalte om livet som astronaut. Han er med når der rejses på en seks måneder lang mission til ISS, den internationale rumstation. Missionen har fået navnet Huginn. Der kommer undervisningsmateriale til missionen til næste skole år.

Har dette din interesse så tjek dette link https://ufm.dk/aktuelt/pressemeddelelser/2022/vinderen-er-fundet-andreas-mogensens-naeste-rummission-far-navnet-huginn

Eske (Willerslev) var også keynote speaker og fortalte om ”Hvad fossilt DNA kan fortælle os om vores nutid og fremtid” . Og her har jeg en tilståelse – jeg har ingen noter i notesbogen, fordi jeg er helt fortryllet, når Eske fortæller. Han er i min optik Danmarks bedste formidler af naturfag. Måske det også handler om, at han forsker i mit favoritemne. Hvis du har interesse i DNA og fortidens genetik, så lov mig, at høre Eske fortælle en dag – det er nærmest guddommeligt.

Sidst – men ikke mindst, var der en tale fra Børne-og undervisningsminister Mattias Tesfaye. Nu er det jo lidt af en nationalsport i Danmark at være uenige med vores politikere, men han har nu fat i noget. Mattias talte for en mere varieret undervisning, hvor der skal være kobling mellem teori og praksis. Undervisningen skal være mere ”HÅND”-gribelig, der skal prøves, øves, gøres i undervisningen.

Jeg er med på, at der er langt fra en ministertale til, at der sker forandringer på gulvet i folkeskolen. Der var noget ved Mattias, som fik mig til at tro på en lysere fremtid for eleverne.

Teknologiforståelsen – den glemte Mattias lige at sætte på dagsordenen i talen. Måske fordi dette punkt er så betydningsbærende for fremtidens borgere, at Big Bang ikke var stort nok – men han venter på primetime eksponering!

VI GLÆDER OS TIL AT HØRE, HVAD DER SKER MED TEKNOLOGIFORSTÅELSEN OG STEM I FOLKESKOLEN.

Så kære Tina, Andreas, Eske og Mattias T tak for jer og jeres bidrag på Big Bang. Tak til kollegaer, nye bekendtskaber, samarbejdspartner samt arrangører for fabelagtige dage i Odense.

Vi ses den 20. og 21. marts 2024

Link til Big Bang 2023 https://bigbangkonferencen.dk

Her kan du bl.a.

Find oplægsholdernes præsentationer. Genfind de gode pointer fra de mange oplæg og workshops i oplægsholdernes præsentationer. Du kan søge blandt præsentationerne og hente dem ned, så du kan genbesøge de mange guldkorn.