Blog

På med huen og podcast i ørene - i toget, på cyklen, når der rettes opgaver eller lige der hvor det passer DIG.

Podcast – ny og opkvalificerende viden til naturfagslærere

NATURLIGVIS er historiefortællinger om videnskab og teknologi. Denne række af podcast omhandler (næsten) alle emner mellem himmel og jord samt Universet - og der kommer ofte nye afsnit. Lyt og blive klogere eller lad dine elever lytte.

Publiceret Senest opdateret

Der findes en podcast serie, som hedder NATURLIGVIS. Den er gratis og kan tilgås lige her https://naturligvis.buzzsprout.com/236555

Emnerne er alsidige og det fælles omdrejningspunkt er naturvidenskab. Som lærer kan de bruges som forberedelse eller til at blive faglig opkvalificeret på specifikke emner. Jeg har også brugt dem i undervisningen på 9.årgang.

Folkeskolens naturfagsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Mette Mellerup er Folkeskolens naturfagsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: mettemellerup74@gmail.com

Til hver podcast er der et lille stykke tekst, hvor nogle af de fagbegreber, som nævnes i selve podcasten, er fremhævet med rød. Hvis man lige har behov for en update på disse begreber, så linker ordene til opslagsværker.

Varigheden af podcastene varierer fra emne til emne. Det kan være en god ide lige at tjekke inden man begynder at lytte, så man ved, om der skal lyttes 10 eller 60 minutter.

Der er ingen tvivl om at tilegnelsen af viden gennem podcast er populær for tiden. Det passer godt til vores fortravlede hverdag, da man jo kan lave andre opgaver samtidig med at podcastens viden flyder stille og roligt ind igennem ørene. Jeg retter ofte opgaver med NATURLIGVIS i ørene …

https://videnskabsaar22.dk ligger også en podcast serie, der hedder VIDENSKAB FRA VILDE HJERNER. Disse podcast er en anden kategori, som der står skrevet på hjemmesiden:

”Få flexet din fantasi max, når astrofysiker Anja C. Andersen og journalist Mikkel Frey Damgaard hver uge taler med en ny topforsker om de spørgsmål, gæsten jagter svar på lige nu, og hvordan resultatet kan ændre både vores verden og vores hverdag.”

Pt er der 11 afsnit af cirka en halvtimes varighed- lyt lige her https://podcasts.apple.com/dk/podcast/videnskab-fra-vilde-hjerner/id1642292405?l=da

Hvis du trænger til et nyt naturfagligt pust – enten i emner eller fra vilde hjerner, så er der en mulighed for at bytte bøger og artikler ud med podcast.

Lyt, blive inspireret og måske klogere.