Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Blog

“3 hurtige ord om Tyskland” - hvilke 3 ord vælger du?

Jeg vælger; farmor, orden og Rammstein. Det handler både om fordomme, om klichéer og personlige oplevelser, om alder og om at lære nuancerne at kende.

Publiceret Senest opdateret

“Skønhed og skræk” med undertitlen “to generationer på rejse i Tyskland” hedder en bog der udkom i maj måned -22. Ulla Terkelsen og Mirco Reimer- Elster er forfatterne, der på trods af alders- og baggrundsforskel har noget tilfælles - Tyskland.

Jeg hørte om bogen i et program på radioens P1 - 4. division, hvor journalisten og historikeren, Adam Holm talte med forfatterne om bogen. I øvrigt er Adam Holm ofte rigtig godt opdateret med tyske forfattere, litteratur og tyske forhold. Bogen er en personlig fortælling og en samtale om det, nok overraskende for en del danskere, på rigtig mange måder varierede og mangefacetterede land, der er vores store nabo. Forfatterne taler om gastronomi bl.a.flødeboller på rundstykker og det tyske køkken, hvor du kan få det hele og i mange regionale variationer, historie, der jo er mere end 1933-45, men altid nærværende, litteratur og musik, som tyskerne er stolte af og ikke er flove over at skilte med, politik, øl, landskaber, fodbold, muren og de langstrakte klichéer, som tyskerne ofte skal stå på mål for samt meget mere.

Det her er ikke en anmeldelse af den simple grund, at jeg endnu ikke har læst bogen men blot ladet mig begejstre af, at der er udkommet en bog om Tyskland, der gerne vil nuancerne. Jeg har straks bestilt bogen på biblioteket - så er der god læsning til lidt fridage.

Hør indslaget om bogen her (indslaget kommer 01:35:02 inde i programmet);

https://www.dr.dk/lyd/p1/4-division/4-division-2022-05-27

Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Erika Wünsche er Folkeskolens tysk- og franskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: erikawunsche64@gmail.com