Blog

Sprogfest og statuetter

And the Oscar goes to….

Under temaet “dreams do come true” løb den 95.omgang Oscar-uddeling af stablen i Hollywood midt i marts måned. På Skovvangsskolen blev en drøm også til virkelighed, da der forleden aften var premiere på vores egen udgave af den prestigefyldte Oscar fest.

Publiceret

Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Bjarne Czeloth er Folkeskolens tyskrådgiver og Rikke Hjort Hvillum er franskrådgiver. Deres opgave er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte dem, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: Du kan skrive til Bjarne Czeloth på bjarneczeloth@gmail.com og Rikke Hjort Hvillum kan du komme i kontakt med på rikkehjorthvillum@gmail.com

I den seneste tid har det summet af dialoger på tysk, fransk, engelsk og spansk i klasser og kroge, på locations omkring skolen og i det lokale kvarter. Skolens kostumerum har været flittigt besøgt, der har været kamp om at låne en green screen og filmhold har været i aktion overalt i sprogtimerne. Eleverne på 7.-9.årgang har nemlig produceret internationale kortfilm til skolens egen Oscar-film-festival.

I fremmedsprogene tysk, fransk, engelsk og spansk har eleverne været inddelt i filmhold og arbejdet med fremstilling af kortfilm med en varighed på et par minutter og med stor variation i indhold. Les vacances d’un vampire, The Marriage, Los Zapatos og Notenstress var eksempler på filmtitler, der blev indsendt til gennemsyn hos juryen, der efterfølgende skulle indstille de internationale kortfilm til en eventuel nominering. Flere forskellige kategorier var i spil - lige fra Bedste film og Bedste sproglige overraskelse til Bedste indhold og Bedste hovedrolle samt flere forskellige filmtekniske kategorier som Bedste Special effects, Bedste klipning, Bedste musik og lyd.

Sprog på spil

Som sproglærer har det været en interessant proces at følge et filmholds arbejde fra første stadie med ideer til indhold og manuskriptskrivning til den efterfølgende øvning af replikker og finpudsning af udtale, optagelser og redigering. Sidst, men ikke mindst, så blev resultatet af arbejdet præsenteret for et virkeligt publikum med en umiddelbar feedback i form af ros, klapsalver og thumbs up fra tilhørerne i salen - og endnu flere klapsalver og hyldest hvis et filmhold blev nomineret og i sidste ende stod på scenen med en Oscar statuette for sit arbejde.

Sprog har været på spil på en naturlig og kreativ måde i hele processen. Der har været brug for det skrevne sprog med masser af skriftlig sprogproduktion i starten efterfulgt af et behov for at arbejde intenst med det talte sprog og den mundtlige sprogproduktion. Et autentisk behov for masser af sprog forhandling mellem eleverne - og handling - har fundet sted og fremmedsproget har været omdrejningspunktet. Som sproglærer kan man kun begejstres!

And the Oscar goes to…..

Torsdag aften var det så endelig tid for den store gallafest, hvor spændingen skulle udløses og alle de internationale filmproduktioner skulle hædres. Den røde løber var rullet ud og “fotografer og journalister fra verdenspressen” stod klar til at tage billeder af filmholdene, da de festklædte unge mennesker ankom og der fra scenen lød et godaften, good evening, guten abend, bonsoir, buenas noches.

I den første del af festen blev alle de nominerede film vist for det feststemte publikum og en herlig blanding af tysk, fransk, engelsk og spansk lød fra det store filmlærred. Der var magi i luften og begejstring, når man pludselig kunne se sin egen produktion blive vist foran et stort og opmærksomt publikum. Efter popcorn-pause og spisning fortsatte anden del af det store Oscar Show med den prestigefyldte prisuddeling, hvor bl.a “Le mal de jus” fra et fransk filmhold på 9.årgang løb med flere priser, “The marriage” fra et engelsk filmhold på 7.kl.trin blev hædret med en statuette for bedste indhold og “Los Zapatos” produceret af skolens spanske filmhold stod på scenen for at modtage prisen for bedste kostumer……

Dreams do come true og en sprudlende sprogfest udfoldede sig for øjne og ører af os - en festlig, fantastisk og fornøjelig aften hvor alle skolens fremmedsprog blev hyldet og viste vores elever, at sprog virkelig kan noget!