Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Blog

Into the world. Zusammen.

I Ballerup har de fået et sproglokale. Det blev indviet i sidste uge.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Erika Wünsche er Folkeskolens tysk- og franskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: erikawunsche64@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sproglokalet

Det er på Baltorpskolen, at de heldige elever og lærere kan glæde sig over, at et stort, smukt sprog-fag-lokale er gjort muligt. Sådan et lokale har jeg drømt om meget længe. Et lokale der indbyder til tanker om fremmede lande, steder, byer, mennesker og - ja, sprog. På væggene hænger billeder, kunst, fotos og landkort. Gulvet er også udsmykket med landkort. Der er alskens flag, souvenirs, spil og ting, der er til for at der kan spørges og blive nysgerrige. Der er både plads til stille aktiviteter og mulighed for leg, musik og bevægelse. Og så ligger lokalet lige ved siden af PLC, så bøger på fremmede sprog er lige ved hånden.

Det er et faglokale på linie med biologi, hvor skeletter og udstoppede dyr har plads, fysiklokalet med håndvaske, kemikalier og bunselbrænder og madkundskab med gryder, bestik og emhætte. Det er lige sådan et lokale, hvor relationen mellem rum og læring går op i en højere enhed og alle elever, der har sprog, får glæde af det.

Ind i verden, sammen

På Baltorpskolen har man været gennem en proces, hvor de som skole har skullet finde en stærk fælles profil. Profilen kobler en erhvervsdimension med en international dimension."Ind i verden, sammen". I Ballerup kommune har man en international strategi, hvori der bl.a. står; “Et meget væsentligt område er uddannelse og læring. Vi skal sikre os, at børn og unge uddannes til at kunne begå sig som fremtidige borgere i et internationaliseret samfund.” og “Vi skal være parate til at bruge den internationale dimension aktivt, når det gælder de rammer, vi som offentlig serviceyder tilbyder vores erhvervsliv.”  Den strategi samt velvillighed og ekstra bevilling fra kommunen, har givet Baltorpskolen mulighed for det fantastiske sproglokale, uddannelse af fremmedsprogsvejledere og rejser for elever og lærere. Kommunen er med og ved, at sprog også er vigtigt i uddannelsen og satser på det. Flot. Flere kommuner kunne her lade sig inspirere til en lignende strategi.

Kæmpe stort tillykke til Baltorpskolen. Bare det var mig.

Link til Baltorpskolens profil her;

https://baltorpskolen.dk/sites/baltorpskolen.subsites.ballerup.dk/files/praesentation_baltorpskolens_profilarbejde.pdf

Link til Ballerup Kommunes internationale strategi her;

https://ballerup.dk/sites/default/files/2021-06/ballerup_kommunes_internationale_strategi.pdf