Blog

Foto:Pixabay.com

Let’s live the Olympic dream together

Der var høj aktivitet på alle måder, da Skolernes Motionsdag smeltede sammen med fejringen af #ErasmusDays 2023 under titlen Let’s live the Olympic dream together”

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Bjarne Czeloth er Folkeskolens tyskrådgiver og Rikke Hjort Hvillum er franskrådgiver. Deres opgave er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte dem, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: Du kan skrive til Bjarne Czeloth på bjarneczeloth@gmail.com og Rikke Hjort Hvillum kan du komme i kontakt med på rikkehjorthvillum@gmail.com

Mine elever fra 8.årgang havde høj puls hele skoledagen i dag. Traditionen tro blev den sidste dag før ferien brugt på fysiske aktiviteter arrangeret i anledning af Skolernes Motionsdag. 

Da formiddagens fysiske udfoldelser var omme samledes alle de unge mennesker til en anden og nyere tradition, markeringen af #ErasmusDays, hvor dagen blev afrundet med et autentisk kulturmøde under titlen “Let’s live the Olympic dream together”. 

Vi er i gang med vores andet skoleår som akkrediteret skole under Erasmus+ ordningen. Sidste år havde vi gang i flere forskellige aktiviteter, som jeg har beskrevet i en tidligere blog

I år har vi samlet alle vores mobiliteter på samme årgang og deltager i Erasmus+ projektet “Let’s live the Olympic dream together” sammen med skoler fra Frankrig, Serbien, Spanien, Italien og Ungarn. Eleverne arbejder på tværs af landene med det overordnede emne: OL. Det leder frem imod OL i Paris i 2024.

Det altoverskyggende mål er naturligvis at styrke vores kendskab til andre lande, kulturer og sprog.

Det første møde

På Erasmus dagen i dag skulle vores første onlinemøde finde sted på eTwinning platformen Twinspace, hvor alle vores elever er oprettet. 

Eleverne har som forarbejde uploadet en kort præsentationsvideo på engelsk og fransk for de elever, der har fransk som 2.fremmedsprog. De unge mennesker fra Spanien, Serbien, Frankrig, Italien og Ungarn har ligeledes uploadet videoer, hvor de præsenterer sig selv.

Alle de deltagende elever er inddelt på internationale hold på tværs af landene og forarbejdet til mødet, var at få set videoerne fra holdkammeraterne rundt omkring i Europa.

Da klokken slog 12 loggede vi på mødet med hele årgangen samlet i klassen og ventede spændt på, hvad der mon ville dukke op på smartboardet. Lidt efter lidt dukkede vores nye venner op på skærmen, og der blev vinket fra de forskellige klasselokaler rundt omkring i Europa. 

En meget fascinerende oplevelse.

Frankrig var vært og bød velkommen til mødet. Da formålet var at få nærmere kendskab til hinanden, blev en "who's who?-leg" i gangsat. Rammen var en Kahoot, hvor der blev quizzet med spørgsmål til elevernes præsentationsvideoer med det formål at få et første kendskab til hinanden. 

Jublen var stor i lokalet hver gang, der dukkede et spørgsmål op, der handlede om noget en af de danske elever, havde præsenteret i sin video - og hvis der var point. 45 min senere vinkede vi farvel, og eleverne havde været igennem et første vellykket møde med deres nye venner fra Europa.

Det var et vigtigt møde - et første skridt blev taget i dag og nysgerrigheden vakt.

Vejen videre byder på....

I løbet af efteråret vil der være flere online møder i Twinspace, hvor eleverne skal lave aktiviteter sammen - det kommende møde kommer fx til at handle om at planlægge en rejse til Frankrig i programmet Time-line.

I fransktimerne kommer vi til at arbejde med Les jeux Olympiques og Le sport. Desuden skal der arbejdes med præsentationer, podcast mm om vores skole og vores by, som vi skal sende til vores franske samarbejdspartnere, så de er forberedt til vores første fysiske møde. 

Til december får vi nemlig besøg i Aarhus af elever fra Serbien og Frankrig, hvor vi skal være værter. I den Suge skal vi arbejde sammen om en masse fysiske aktiviteter og vise vores by, kultur og traditioner frem.

La grande finale udfolder sig til maj, hvor vi starter bussen i Aarhus og kører til Frankrig for at lave vores egen OL lejr sammen med vores venner fra hele Europa. I løbet af en uge skal 200 unge mennesker dyste og samarbejde i alle mulige forskellige OL discipliner under mottoet “Let’s live the Olympic dream together”

Plus vite, plus haut, plus fort – ensemble! Det bliver intet mindre end Fantastique!