Blog

Imacon Color Scanner

Det er risengrød!

The cup song, bodypercussion og stomp er store favoritter i musiklokalet. Så nu skal vi have en juleversion!

Publiceret

Det er tid til en ny favorit, når det kommer til musik med usædvanlige instrumenter!
Denne gang: Grødskeen!

Folkeskolens musikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Arne Widding er Folkeskolens musikrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: arnewidding@gmail.com

Vi husker alle risengrødssangen fra "Nissebanden i Grønland", hvor Hr. Mortensen, Gemüse, Skipper, Lunte og Puk sender deres træskeer rundt i ring under det ørehængende omkvæd!
Hvis ikke det ringer en juleklokke, kan du se et kort klip her:

https://youtu.be/nb05sgwhXFI?t=92

Det er perfekt til en rytmeleg i musik, og der er ovenikøbet en god mulighed for skabende arbejde: Hvorfor ikke lade eleverne selv finde på, hvordan der skal spilles i versene?

Jeg har lavet billedet herunder, som er lige til at printe ud. Så kan I sammen med eleverne sætte jeres egen risengrøds-stomp sammen, filme den, og dele den med os andre i kommentarerne!

På første billede slår man skaftet af skeen i bordet eller gulvet. På andet billeder slår man med hovedet af skeen. På tredje billede vipper man skeen frem og tilbage så hoved og skaft skiftevis rammer bord eller gulv. Det er godt til sekstendedele! På sidste billede kaster man skeen op i luften, så den drejer en omgang, og griber den igen. Eleverne kan måske selv finde på flere bevægelser?

I kan købe de fine skeer for 11 kroner stykket, men hvorfor ikke arbejde tværfagligt med håndværk/design og lade eleverne lave deres egne flotte skeer med navn brændt ind i skaftet?

Ske-stomp af Arne Widding Nielsen


Rigtig god fornøjelse og glædelig jul!