Folkeskolens musikrådgiver

Blog

Fod på det

Med den danske sangskat og anden vokaludfoldelse højt på listen bliver det udfordrende at gennemføre almindelig musikundervisning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolesommerferien slutter, ikke overraskende, på et tidspunkt. Egentlig den samme historie hvert år. Men ulig andre års optakter kaster forårets Corona-krise stadig sine lange skygger. De fleste kollegakrammere er blevet erstattet med den noget mere upersonlige albuegnubben. For undertegnede, der er et veritabelt krammedyr, er det en næsten naturstridig modifikation. Ringetiderne skal man også kigge længe efter, og for et sindelag med hang til struktur og faste rammer, svarer det til at stævne ud i rum sø på en båd – uden ror. Sidst, og ikke mindst, volder musiklokalets mangel på naturlig afgrænsning, à la borde og stole, problemer i forhold til elevplacering når alle aerosolerne under “Godmorgen, lille land” får deres helt egen farefulde fremfærd. Med den danske sangskat og anden vokaludfoldelse højt på listen bliver det udfordrende at gennemføre almindelig musikundervisning. 

Folkeskolens musikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. David Kosteljanetz er Folkeskolens musikrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: mail@davidkosteljanetz.dk

Det gode ved jazz’en er, at man griber øjeblikket og improviserer, så det bliver nok sådan, vi må vi bane vejen frem: En dag af gangen. I morgen kan Mor Mette have lukket alt ned, og så skal vi jamme over nettet alligevel. Men nu står vi her og skal have det bedste ud af det. Tilgiv mig min tøvende tilgang, for det her er altså ikke “business as usual”. Det kan være, at det er sommerslumpen og startforskrækkelsen, der viser sit skævvredne ansigt, men jeg gad bare godt sætte mig ved klaveret og komme i gang, med det jeg er bedst til. Men for at citere Jan Lööfs Historien om det røde æble: “Den som venter på noget godt, venter ikke for længe”. Lad os håbe det holder. Velkommen tilbage.