Folkeskolens musikrådgiver

Blog

Sommerparadoks

Afslutningerne nærmest snubler over hinanden. Ugeplanerne er svært udfordrede. Børnene kravler på væggene og er ikke til at få ned igen. Feriekulleren er over os. Alt er, som det plejer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som selvudnævnte kaospiloter har vi behændigt lært at navigere rundt i skolens sindrige korridorer. Og denne sidste uge op til sommerferien er bestemt ingen undtagelse, særligt ikke når det kommer til kaosdelen. Afslutningerne nærmest snubler over hinanden. Ugeplanerne er svært udfordrede. Børnene kravler på væggene og er ikke til at få ned igen. Feriekulleren er over os. Alt er, som det plejer.

Folkeskolens musikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. David Kosteljanetz er Folkeskolens musikrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: mail@davidkosteljanetz.dk

Lyse nætter 

For dem, der er noget indenfor musikken, giver sommerdelen til gengæld et væld af velskrevne danske sommerklassikere at boltre sig i. Tænk blot på Danmark, nu blunder den lyse nat. Her er der dømt kold rosévin og friske jordbær. På uforlignelig smuk og nøgtern vis skildrer den alt det, der er dejligt ved Danmark om sommeren. Ingen højt besunget nationalromantik, kun det, som øjet ser.

“This is your captain speaking”

Men lidt turbulens har vel heller aldrig skadet: Højt at flyve, dybt at falde. Den ene dag kommer vi hjem og tænker, at den klasse vil man aldrig nogensinde stå med igen, hvorpå man dagen efter ikke kan få armene ned af begejstring – over samme klasse. Selv en hængt kat kan stadig smile. Det til trods er det med et lettelsens suk, at jeg vil sætte mig op på tagterrassen, når alt det her er overstået, og nyde et glas kold rosévin, sende alle en varm tanke samt ønsket om en rigtig god sommer.