Folkeskolens musikrådgiver

Blog

Joel Copeland laver "Pass the Beat" med sine elever

5 fede rytmelege

Jeg finder ofte stærkt materiale på YouTube fra dygtige undervisere i hele verden. Dog er disse ofte på engelsk. Her følger mine favoritter, med forslag til danske oversættelser. samt tilhørende originalvideoer.

Publiceret Senest opdateret

11"Puncinella"

En nem call and response sangleg med fagter, hvor alle eleverne får lov at være i centrum og styre legen.

"Hvem har vi her? Puncinella Puncinella. Hvem har vi her? Puncinella fra Peru. Vis hvad du kan Puncinella Puncinella. Vis hvad du kan Puncinella fra Peru. Det kan vi da os’ Puncinella Puncinella! Det kan vi da os’ Puncinella fra Peru. Hvem vælger du Puncinella Puncinella?Hvem vælger du Puncinella fra Peru?"


“I let her gogo” (Jeg la'r dig gågå)

Denne sangleg inkluderer simpel dans med partnerskift, så alle elever automatisk får mødt og rørt hinanden. Noget mange trænger til efter en lang periode med Covid-19-restriktioner.
"I let her gogo

i-yeah- I let her gogo

i-yeah- I let her go-o-o

I let her go go go"


“Alabama Gal"


En sangleg med dans opbygget efter klassisk folkedans. Alle par kommer i fokus, og man får rørt sig en hel masse!"Skynd jer igennem! Skynd jeg igennem! Skynd jer igennem!

Folkeskolens musikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Arne Widding er Folkeskolens musikrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: arnewidding@gmail.com

Tunnelen styrter ned!

Men hvor er vejen? Men hvor er vejen? Men hvor er vejen?

Tunnelen styrter ned!

Vi viser vejen. Vi viser vejen. Vi viser vejen.

Tunnelen styrter ned!

Alle igennem! Alle igennem! Alle igennem!

Tunnelen styrter ned!"

“Sarasponda”

En gammel amerikansk vrøvlesang fra tiden, hvor man brugte spinderok til at lave garn. Rokken lavede en lyd, som lød som "sarasponda", og når man stoppede den med foden, sagde det "ret set set". Her er den lavet om til en god, men lidt svær rytmeleg med pinde/claves.

"Sarasponda, sarasponda, sarasponda ret set set

Sarasponda, sarasponda, sarasponda ret set set

Ah do ray oh, Ah do ray boomday oh

Ah do ray boomday ret set set

Aw say paw say oh"

"Pass the Beat"

En god puls og motorikleg, hvor det hjælper meget at følge med og tænke fremad!"Send min ryt-me rundt i ring (skulderklap)"

"-me" kan udskiftes med stamp i jorden.