Folkeskolens musikrådgiver

Blog

Music Trophy

Kræv din ros!

Ikke alle ledere er lige gode til at rose. Ikke alle mennesker er lige gode til at modtage ros...
-Men næsten alle lærere jeg kender, kunne blive bedre til at kræve deres ros!

Publiceret Senest opdateret

Lad mig slå én ting fast: Du er fantastisk! Når nye bekendtskaber spørger dig om, hvad du beskæftiger dig med, svarer du: "Jeg er lærer", men i virkeligheden kunne du svare: "Jeg forbedrer verden hver dag, ved at forbedre dagligdagen og fremtiden for dusinvis af børn og unge!".

Folkeskolens musikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Arne Widding er Folkeskolens musikrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: arnewidding@gmail.com

Desuden er du god til det. Hamrende dygtig faktisk! Dog er du faktisk blevet FOR dygtig. Du er blevet så dygtig, at hverken ledere, forældre eller selv eleverne efterhånden lægger mærke til alt det, du "bare lige" får gjort i din dagligdag på jobbet.

Du ved selv, hvad jeg taler om, eller er du også selv holdt op med at tænke over det, fordi det bare er en nødvendighed for at få dagligdagen til at fungere? Det gør ondt! Det er hårdt ikke at få ros, når man inderst inde ved, at man gør et stort og flot stykke arbejde. Det kan faktisk endda gå ud over humøret, lysten til arbejdet og i sidste ende gå ud over din glæde ved jobbet og måske stemningen på arbejdspladsen.

Så jeg har en opgave til dig! Det er en meget svær opgave, og den kræver øvelse! Det vil føles forkert i starten, men det er yderst vigtigt, at du tager opgaven på dig, så børnene stadig kan få glæde af din fantastiske person derude i skolen om nogle år: DU skal blive MEGET bedre til at gøre opmærksom på dig selv og dit gode arbejde!

En svær, men nødvendig øvelse

Det kan gøres subtilt, så det ikke strider mod din ydmyge personlighed, men du skal lære SELV at forlange den ros, som du så rigeligt fortjener! Så fra nu af gør du SELV din skoleleder opmærksom på, hvad du egentlig får opnået inde bag klasseværelsets vægge. Du gør SELV forældrene opmærksomme på, hvordan du i dag på gangen fik hjulpet deres barn igennem en svær konflikt. Du kigger dig i spejlet, når du kommer hjem, og tænker på de 5 lektioner som gik fantastisk, i stedet for sidste lektion, som var hård!

Du er ikke selvglad, opblæst eller bedre end andre, fordi du forlanger den ros der tilkommer dig. Du har jo fortjent den! Jeg er bange for, at du er blevet SÅ dygtig og er så beskeden, at du helt selv har lukket for indkommende ros. Hvem ser dit arbejde, hvis du selv "gemmer" det?

Min udfordring til dig:

Skriv inden ferien til din skoleleder, hvor stolt du er af dit arbejde i år. FORTÆL din skoleleder om dine resultater. FORTÆL forældrene til de børn, du har hjulpet mest, hvor langt I er kommet. Jo bedre du bliver til det, jo mere ros vil du få igen. Nu ved de jo, hvad du har betydet for eleverne og arbejdspladsen.