Blog

Musiklokalet må også gerne være en legeplads!

Musik skal altså være sjovt!

Putter vi så meget brænde på bålet at ilden bliver kvalt? Hvor meget er for meget?

Publiceret Senest opdateret

Der er SÅ meget der skal nåes, hvis vi kigger på trinmålene for musikfaget! På godt og på ondt. Personligt fik jeg her efter jul et kæmpe vink med en vognstang: To søstre kom tilbage fra juleferien, og havde øvet sig sammen på en rytmeleg, jeg havde lavet med begge deres klasser. De var blevet så gode til det, at de kunne lave den meget hurtigt og endda med lukkede øjne, selvom de skulle ramme både hinandens hænder og fødder. De var meget stolte, og havde fået SÅ meget ud af en leg, som jeg egentlig mest havde taget med, fordi jeg syntes den så sjov ud. Jeg overtalte dem endda til at lade mig optage det (med tilladelse fra deres forældre), så jeg kan dele det med jer i morgen!

Folkeskolens musikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Arne Widding er Folkeskolens musikrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: arnewidding@gmail.com

Så megen glæde ved musikken!

Jeg så i de to den glæde ved musikken, jeg selv oplever og prøver at inspirere til. De fik lov at vise det til morgensang, og var SÅ stolte. Den yngste spurgte endda, om de må vise den igen en anden gang. YES! Denne ene lille leg fik altså trænet rytmesans, krydskoordination, sang og intonation, men så sandelig også det at turde stå på en scene og vigtigst af alt, gav den lyst til mere musik. Jeg sidder nu tilbage med et spørgsmål om, hvor meget af det vi laver i dag, fordi vi har så travlt, inspirerer på samme måde? Er der så meget på programmet, at vi ikke når i dybden? At vi ikke når at glædes?

Flere uddannede musiklærere, tak!

Vi skal sørge for en ny, stor generation af musiklærere, som brænder for faget. Hvis vi skal byde disse mange nye kollegaer velkommen, skal de allerede i folkeskolen forstå vigtigheden af musik, og det betyder altså, at de skal være glade for faget i skolen, og føle sig inspireret og klædt på til et liv i musik. Jeg vil de følgende dage komme med en masse gode rytmelege til dig, som du kan bruge i din undervisning. Ikke fordi det skal "redde det hele", men jeg håber, at det vil inspirere dig, og glæde dine elever i din kommende undervisning.

Kig tilbage til bloggen i morgen for den første rytmeleg.

God fornøjelse!