Blog

Zoom B1X Four Bass Multi Effect

Kan basforstærkeren spares væk?

Zoom B1X Four Bass Multi Effect

Publiceret Senest opdateret

Gear der letter hverdagen!

Som lovet, da jeg fortalte om vores nye mixer, vil jeg nu fortælle om, hvordan jeg sparede mange penge på baspedaler, forstærkere, stemmere og DI-bokse. Samtidigt sparede jeg en masse vigtig plads på scenen. Jeg fik kontrol over lyden fra guitar og bas, uden at eleverne selv kunne skrue op igen, og eleverne blev inspirerede og kreative af det nye produkt.

Så hvad kan den?

Zoom B1X Four Bass Multi Effect minder mest om en slags multieffekt pedal. Den kan dog mere end som så:

Den kan lyde som 9 forskellige basforstærkere. Der er 71 effekter, som kan bruges op til 5 effekter samtidigt.

Sagt på en anden måde: Du kan ret præcist lave lige præcis den baslyd, du skal bruge, den kan sættes direkte i mixeren, og lyden vil være fin. Der er endda også en software med, så du eller eleverne, via USB kan sammensætte den perfekte lyd!

Inspirerer eleverne!

Eleverne kan stemme guitaren direkte via pedalen, da den har indbygget stemmer (tuner). Desuden har den en looper-funktion (30 sekunder), så eleverne kan indspille en simpel basgang, som så vil blive afspillet igen og igen, og eleverne kan bygge så bygge ovenpå eller lave solo. De kan ovenikøbet også bruge den indbyggede trommemaskine. Alt i alt fantastisk til skabende arbejde! De kan også (via aux input) sætte deres egne telefoner eller devices til, og spille til backing tracks eller den musik de selv hører.

Folkeskolens musikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Arne Widding er Folkeskolens musikrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: arnewidding@gmail.com

Eleverne elsker også at eksperimentere med den indbyggede "udtrykspedal" kaldet en expression pedal, hvor de med foden kan styre dynamikken eller graden af nogle af de indbyggede effekter. De behøver ikke at være selvbevidste når de øver, for de sætter bare headsettet direkte i pedalen, så de kun selv kan høre, hvad der spilles, og det giver ro i musiklokalet!

Flere elever har spurgt mig, om de må prøve at låne den med hjem, så de kan blive endnu dygtigere til næste uge. Jeg ved også at flere fra mit valghold har den på ønskelisten til konfirmation.

Kan jeg finde ud af alt det?

Det behøver du ikke! Producenten har allerede lavet en masse lyde, som du kan skifte imellem. Hvis du eller eleverne alligevel får lavet jer en lyd, I er glade for, kan den gemmes én af de 50 presets. Se også YouTube tutorials, for de funktioner I ønsker at blive bedre til.

Denne pedal kører på batteri, men man kan med fordel tilkøbe strømforsyningen "Zoom AD16E Power Supply".

Jeg har intet med firmaet at gøre, ud over at være tilfreds kunde, og kompenseres ikke på nogen måde for denne anmeldelse.