Folkeskolens musikrådgiver

Blog

Stol blot på den gode ide

I fagre nye verden er der desværre en tendens til, at alle kreative tiltag bliver anfægtet, udfordret og kompromitteret, fordi det både skal gå hurtigt og være så billigt som muligt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forrige weekend var vi på besøg i Tønder. En i øvrigt utrolig smuk og charmerende by, der ville få ethvert turistkontors mund til at løbe i vand. Ved samme lejlighed lagde vi vejen forbi Tønder Museum, hvor der blandt mange andre ting var en udstilling med møbelarkitekten og bysbarnet Hans Wegner (1914-2007).  

Folkeskolens musikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. David Kosteljanetz er Folkeskolens musikrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: mail@davidkosteljanetz.dk

En lind strøm

Hans Wegners stole er, udover at være nærmest ubetalelige, en sjælden blanding af det æstetiske OG funktionelle. Det arkitektoniske besidder en dyb originalitet, der i sin tid medførte, at stole aldrig helt blev det samme igen. Og Hans Wegner var ikke alene. Omkring samme tid var der nærmest en bevægelse indenfor dansk design, der blandt andre talte Børge Mogensen, Arne Jacobsen, og Finn Juhl for blot at nævne nogle få. Man kan uden at overdrive sige, at dansk design oplevede en sand guldalder i denne periode. En periode der gav Danmark et ry ude i den ganske verden. Statistisk set lidt af en bedrift, vores klejne størrelse taget i betragtning.  

Hurtigt og billigt

Disse størrelser voksede op i en tid, der ikke i samme grad løb spidsrod med kopivarer, new publicmanagement og en ubændig trang til at ville konkurrere med lande, der anskuer mindstelønnen ukritisk. I fagre nye verden er der desværre en tendens til, at alle kreative tiltag bliver anfægtet, udfordret og kompromitteret, fordi det både skal gå hurtigt og  være så billigt som muligt. I dag får de geniale tosser tilmed en diagnose, og så er den parkeret. Tænk, hvis vi en dag ligefrem holder op med at forfølge den gode, til tider outrerede, ide, hvor skal vi så i grunden stå eller sidde? Gode råd er dyre. Jeg ville satse mine penge på en Wegner-stol.