Opret din skoles Culture Crew!

Tænk at have interesserede elever klar til at hjælpe optrædende på skolen med at bære ind og stille op. Forestil dig så, at de også deltager aktivt i idéfase, planlægning, gennemførelse og evaluering af kulturelle oplevelser på skolen. Hvad sker der så, når selv passionerede forældre giver en hånd med?

Offentliggjort Sidst opdateret

Ønsker du at skabe en levende og engageret skolekultur? 

Et Culture Crew kan være nøglen til at fremme kulturelle aktiviteter og styrke fællesskabet på din skole. Her er en guide til, hvordan du kan oprette et Culture Crew og de mange fordele, det kan bringe til din skole.

Hvad er et Culture Crew?

Et Culture Crew er en gruppe af elever, lærere og eventuelt forældre, der arbejder sammen om at planlægge og gennemføre kulturelle arrangementer og aktiviteter på skolen. Det kan inkludere koncerter, teaterforestillinger, kunstudstillinger, temadage og meget mere. Her er nogle af fordelene: 

  • Elevengagement: Eleverne får mulighed for at tage ansvar og være kreative.
  • Styrket fællesskab: Kulturelle aktiviteter kan bringe elever, lærere og forældre tættere sammen.
  • Øget kulturforståelse: Eleverne får en dybere forståelse for forskellige kulturer og kunstformer.
  • Praktiske færdigheder: Eleverne udvikler organisatoriske og ledelsesmæssige færdigheder.

Sådan opretter du et Culture Crew

Folkeskolens musikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Arne Widding er Folkeskolens musikrådgiver. Hans opgaver er at dele sine refleksioner om faget, deltage i debatten på det faglige netværk og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: arnewidding@gmail.com

  1. Identificer behov og mål: Start med at definere formålet med Culture Crew'et. Hvilke typer af kulturelle aktiviteter ønsker I at fremme på skolen? Hvad håber I at opnå?

  2. Saml et team: Rekrutter engagerede elever, lærere og eventuelt forældre, der brænder for kultur og kunst. Lav en præsentation til forældremødet eller afhold et informationsmøde for at tiltrække medlemmer.

  3. Definér roller og ansvar: Tildel roller som projektledere, kommunikationsansvarlige, logistikansvarlige osv. Det er vigtigt at fordele opgaverne for at sikre, at alle ved, hvad de skal gøre.

  4. Planlæg aktiviteter: Lav en kalender over kulturelle begivenheder og aktiviteter, som Culture Crew'et vil organisere. Overvej både store og små arrangementer, der kan finde sted i løbet af skoleåret.

  5. Søg støtte og ressourcer: Anmod om støtte fra skolens ledelse, lokale virksomheder og kulturinstitutioner. Overvej også at søge om tilskud eller sponsorater til finansiering af aktiviteterne.

  6. Markedsfør aktiviteterne: Brug skolens kommunikationskanaler som nyhedsbreve, sociale medier og opslagstavler til at reklamere for Culture Crew'ets aktiviteter. Involver eleverne i markedsføringen for at sikre bred deltagelse.

  7. Gennemfør og evaluér: Gennemfør de planlagte aktiviteter og sørg for at evaluere dem bagefter. Hvad gik godt? Hvad kan forbedres til næste gang? Brug feedbacken til at justere fremtidige arrangementer.

Eksempler på aktiviteter

  • Musik- og teaterforestillinger: Arranger koncerter, skuespil og musicals med eleverne som hovedaktører.
  • Kunstudstillinger: Vis elevernes kunstværker frem på skolen eller i lokale gallerier.
  • Temadage og workshops: Afhold workshops om forskellige kulturelle temaer eller invitér gæstetalere.
  • Film- og debatklubber: Organiser filmvisninger og efterfølgende debatter om relevante emner.
  • Se desuden mit tidligere blogindlæg "Krav til at opleve live musik i valgfaget" om gratis aktiviteter for inspiration.

    Jo, at oprette et Culture Crew på skolen kan være en berigende oplevelse for både elever og lærere. Det fremmer kreativitet, samarbejde og kulturel forståelse på en måde, der kan have en varig positiv effekt på skolemiljøet. Start planlægningen i dag og se, hvordan Culture Crew'et kan bringe liv og glæde til din skole! God fornøjelse!

    Tilføjet: Idéen til et Culture Crew har jeg fået fra Levende Musik i Skolen, og jeg har efter at jeg skrev dette opdaget, at der er lavet en hjemmeside, hvor man kan købe allerede lavet materiale: https://kulturcrew.dk/