Blog

Landbrugets skoletjeneste

I mere end 40 år har landmænd via landbrugets skoletjeneste inviteret skoleklasser på besøg for at lære børnene om, hvor maden kommer fra. Et populært initiativ! Og ikke mindst et vigtigt initiativ, som bestemt ikke er blevet mindre vigtigt i en tid, hvor madens vej fra jord til bord til tider synes brolagt med misforståelser og uvidenhed.

Publiceret Senest opdateret

Ernæringskommentaren

Ernæringskommentaren er en blogstafet for professionelle, der arbejder med ernæring og sundhed. Den handler om emner, der interesserer dem, der underviser i for eksempel madkundskab, husholdning og sundhed, og som arbejder med forebyggelse og sundhedsfremme i praksis.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvor kommer mælken fra? Hvordan ser kornet ud? Hvad er forskellen på hvede, rug og byg? Hvorfor snakkes der egentlig så meget om, at dyrene bøvser og prutter? Spørgsmålene er mange og fortællelysten stor, når Landbrugets skoletjenestes 300 værter hvert år åbner stalde og marker for mere end 25.000 skoleelever. Her kommer børnene helt tæt på prutter, bøvser, gylle, maskiner og alt det grønne som optager CO2 og som vi med fordel, kunne spise lidt mere af.

Alice Waters fra University of California siger det så fint: ”The best way for children to learn how to take care of themselves, how to eat well, and how to sustain our natural resources is to learn where food comes from.”

Og netop dét er målet med landbruget skoletjeneste, der i mere end 40 år har organiseret skoleklassers ekskursioner til landbrug over hele landet.

Book gratis på skole.lf.dk Besøg for elever i grundskolen og på de studieforberedende ungdomsuddannelser bookes gratis og let på skole.lf.dk. Forud for besøg modtager klassen gratis læremidler målrettet klassetrin og emne.

I en coronatid er tilbuddet som så meget andet gået online, hvilket betyder, at landmænd landet over nu viser rundt via Facetime eller lignende og tager dialog med elever og lærer via skærmen. De online besøgende får naturligvis også gratis læremidler.

Læs mere på skole.lf.dk. Find en landmand nær jer på kortet. Ring. Book. Besøg. I kan forberede forløb til næste skoleår eller være i gang i dag.