Blog
Sund Formidling
Myter og anekdoter om ernæring og sundhed florerer i store mængder i diverse medier, og de er med til at gøre danskerne forvirrede og usikre på, hvad der er op og ned i debatten om sundhed og ernæring. Men hvordan opstår myter? Og hvordan undgår sundhedsformidlere, skribenter, bloggere og meningsdannere til at bidrage til yderligere mytedannelse? Det sætter podcastserien Sund Formidling fokus på i løbet af tre episoder.
Podcastserien Sund Formidling har til formål at inspirere sundhedsformidlere, skribenter, bloggere og meningsdannere til at udsende klare og faktabaserede budskaber i kampen om at mindske sundhedsforvirring. I løbet af tre afsnit udarbejder podcastens værter Marie Barse, journalist på Videnskab.dk og Ida Donkin, læge, ph.d. og sundhedsformidler sammen med seriens gæster en konkret guide til, hvordan man formidler skarpt og sagligt om sundhed.
Første afsnit handler om, hvad der kan gå galt, når man skal formidle sundhedsforskning, og det afsluttes med 6 konstruktive råd til, hvordan man som skribent skal forholde sig til og formidle forskning. Andet afsnit af podcastserien dykker ned i de mest udbredte myter om kolesterol og fedme, og hvordan man som sundhedsformidler undgår at sprede flere myter i relation til dette. Det sidste afsnit tager afsæt i formidling omkring vitaminer og kosttilskud.
Fra fysisk møde til digital podcast
Podcastserien er et digitalt alternativ til Landbrug & Fødevarer og Mejeriforeningens konference ’Sundhed i Medierne 2020’, der skulle have været afholdt i marts, med sundhedsskribenter, journalister og meningsdannere indenfor ernærings- og sundhedsområdet som målgruppe. Det digitale alternativ giver mulighed for at komme endnu længere ud med budskabet om en faktabaseret sundhedskommunikation – ikke kun til formidlere, men også helt bredt til alle modtagere af sundhedsbudskaber, så flere vil forholde sig kritisk til det, de læser og hører.