Folkeskolens religionsrådgiver

Blog

Skoleåret 22/23 er i gang

Rolig nu tænker du måske ved synet af overskriften. Skal vi ikke lige afslutte 21/22 først? Jo det skal vi, men for mig starter næste skoleår lige så snart, vi kender fagfordelingen

Publiceret Senest opdateret

Kan du ikke bare bruge de forløb, du har? Religion ændrer sig jo ikke. Bemærkningen bliver ofte efterfulgt af et TØ HØ, når den bliver fyret af. Jeg har lært at smile og glide af. For selvfølgelig kan man genbruge en hel masse i sine forløb, men bare at vende bunken og starte forfra er ikke en mulighed.

I år har jeg ikke nået kristendommens historie og buddhisme i 8. klasse af årsager, jeg ikke er herre over. Det får en indlysende konsekvens for, hvilke kilder jeg kan bruge i 9. og hvor meget tid, jeg skal bruge på det historiske.

Nogle "aktuelle" kilder er lige pludselig ti år gamle, så der skal jeg ud at finde nye. Og selv om "Adams æbler" er en suveræn film, er det måske på tide at finde på noget andet i emnet om lidelse. Måske skal jeg lave et nyt forløb om ondskab i stedet?

Men inden jeg starter med at lægge forløbene ind, skal jeg lige have læst den reviderede prøvevejledning grundigt igennem. Hvilke krav er der til kildetyper, kulturteknikker og antal forløb? Er der ændringer i forhold til sprog? Læseplanen er også god lige at runde for inspiration. Og hvordan er det egentlig med portalerne? Er der kommet noget spændende der, jeg kan bruge dele af? Og hvad har de på programmet i Folkekirkens Skoletjeneste? Jeg skal også huske at runde dansklærerne for at høre, hvilke romaner, de skal læse. Måske kan jeg koble til religion?

Jeg skal undervise i adskillige nye klasser næste år, så jeg kommer nok heller ikke uden om et møde med hver klasselærer for at høre, om der er særlige ting, der gør sig gældende i de pågældende klasser. Ligeledes skal jeg på en årgang danne makkerpar med en ny kollega - der skal vist også holdes et møde eller to.

Sommerferien er lige om hjørnet, men kunne jeg nå at have årsplanen og de første par forløb færdige, inden jeg slukker computeren, vil det være rigtig rart. Jeg satser på det lykkes!

Folkeskolens religionsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Janne Skovbjerg er Folkeskolens religionsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: jann0350@skiveskoler.dk