Folkeskolens religionsrådgiver

Blog

Kære nye byrådsmedlem

En hilsen og en opfordring til de nye byrådsmedlemmer - kom ud og besøg os

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære nye byrådsmedlem 

Tillykke med du er blevet valgt ind. Foran dig ligger en periode, hvor du virkelig har mulighed for at gøre en forskel. Jeg håber, en stor del af din opmærksomhed vil blive brugt på børne- unge området. 

Start med at komme ud at besøge os. Tal med eleverne. Hvad er godt ved deres skole, og hvor ønsker de det anderledes? Er de trygge i skolen og hvordan er det med uro i klassen? Har deres lærere tid til at tale med dem? 

Folkeskolens religionsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Janne Skovbjerg er Folkeskolens religionsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: jann0350@skiveskoler.dk

Kast et blik ind på skolebiblioteket. Er der omgivelser, bøger og andre materialer, der giver børnene lyst til at læse? 

Kig på taskebogsdepotet og på elevernes borde. Er der gode gedigne bøger eller er alt portalstyret? 

Lad også blikket se op, ned og ud. Regner det stadig gennem taget på gangene? Er vinduerne så rådne, de ikke må åbnes? Vil du selv spise mad, der er lavet i skolekøkkenet? 

Når du går rundt udenfor, skal du spørge dig selv, om dit ti-årige jeg ville have lyst til at lege på legepladsen eller om der plads til at spille bold. 

Herefter bør du gå ind på lærerværelset. Tag en kop kaffe og sæt dig ned og tal med lærerne. Hvor er udfordringerne i dagligdagen? Hvad fungerer? Hvordan går det med inklusion, tolærerordninger, tid til forberedelse? Hvor meget tid går der med re-visitationer, møder med psykologer, ppr og andet godtfolk? 

Når du går ind i et klasseværelse, skal du huske at trække vejret godt ind. Hvordan er luften? Ville du selv kunne være i den en hel dag? Gå på wc – elevernes wc. Vil du selv bruge det? 

Forhåbentlig vil du se, høre og få at vide, at mange af de ovenstående ting fungerer i din kommune. Men det, der ikke virker...... gør noget ved det.  

Jeg tror på, at vi som samfund kan spare rigtig mange penge ved at vores børn får en god start og en god uddannelse. Det kan godt være at specialklasser, tolærerordninger og ordentlig tid til forberedelse koster her og nu. Men den samlede regning bliver langt større på sigt, hvis vi lader folkeskolen sejle. 

Jeg vil ønske dig rigtig god arbejdslyst – og du ringer bare, når du gerne vil besøge os. Du skal være så hjertelig velkommen 

Med venlig hilsen 

Læreren