Blog

Hvad skal du lave de sidste 20 minutter før jul?

Vi skal hygge til sidst, men hvad skal vi lave? Her får du en samling ideer, der er lige til at gå til

Publiceret Senest opdateret

Tiden er løbet igen i år. I morgen har jeg de sidste timer i fire klasser inden jul. Jeg skal have afsluttet alle forløb, men der skal også være tid til at hygge. Jeg har rigtig mange juleafslutningsforløb liggende fra de andre år, som kan bruges, og som ligger på bloggen. Et par af dem er:

Julequiz er en hyggelig tyve minutters quiz, der er sjovest at løse i grupper

Jesu fødsel hvor vi ser på fødselsberetningen i forskellige udtryk tager lidt længere tid, da der skal sættes tid af til oplæsning. Her har du stof nok til en time.

Folkeskolens religionsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Janne Skovbjerg er Folkeskolens religionsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: jann0350@skiveskoler.dk

Der er også gode quizer frit tilgængelige på nettet, der kan bruges.

Illustreret videnskab har en spændende julequiz, hvor vi både møder den historisk-kritiske tilgang til Jesu fødsel og kommer omkring juletraditionerne. Det gode ved den er, at der er uddybende artikler til svaret. Her kan Kan vi stole på juleevangeliet fremhæves. Artiklen kan også anvendes som kilde i et kommende juleforløb - den er i hvert fald kommet på min julekildeliste.

En hurtig lille quiz om julen finder vi på tv-2. Her skal du blot tilføje "i 2016" i spørgsmål 11.

Sidst men ikke mindst er der en god faglig quiz fra Bibelselskabet. Her kommer vi om ved mange af de udtryk og fortællinger, vi møder i juleevangeliet, i bibelen og i salmerne, der synges til jul.

Nu er der ferie lige om lidt. Jeg ønsker dig en glædelig jul og et godt nytår!