Blog

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Farvestrålende insekter i akryl, posca og lak.

Det kribler og krabler for 3. og sidste gang

3.klasses sidste gang med deres farverige insekter. Det er ikke for tidligt at male på lærreder i 3.klasse. Det giver mening at give eleverne mulighed for at udtrykke sig med store strøg og permanet maling, så de udfordre frygten for at male "forkert". Der er ikke plads til at være bange for at male ude for stregerne, og ingen bestemmer, hvilke streger der er rigtige og forkerte.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Så nåede vi til vejs ende med vores insektforløb på 3.årgang.

Insektet limes på med decoupage lim. Bagefter pensles insektet over med en TØR pensel, for at komme af med eventuelle luftbobler.
Oven på lakkeres hele insektet og lærredet med lakfernis til akrylmaling.



Vil du gennem processen med dine elever, så kan du læse hvordan her: Det kribler og krabler i billedkunst, del 1 og Det kribler og krabler i billedkunst, del 2.

Eleverne har sørget for at klippe deres insekt ud med en kant hele vejen rundt om.
Vi passer på med ikke at drukne insektet men heller ikke være for nærig med lakken.

Denne gang skulle værkerne samles.

Eleverne havde klippet deres insekter ud så de var klar til at blive limet på. Da de havde limet insekterne godt på, fik hele lærredet og insekterne to lag akryl fernis, som er en form for topcoat/lak der beskytter malingen og lærredet i det hele taget.

Nu står der og hærder, så de er klar til udstilling i næste uge.

Det har været en farverig og kreativ proces, hvor alle har arbejdet ud fra samme tema og inspiration, og ikke to insekter eller værker er ens. Præcis som det bør være!