Blog

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Det ser lidt makabert ud, men jeg lover, at stemningen var god og positiv.

Group-Think og gadekunst i Næstved

Åben-skole tilbud fra Skoletjenesten er det fedeste. Hvis du endnu ikke har benyttet dig af tilbuddene, så kan jeg kun anbefale det. For nyligt prøvede 4.årgang kræfter med udstillingen, Group-Think, af Stine Marie Jacobsen og før det var de på guidet tour rundt i Næstved by, hvor de fik vist og hørte om en masse af de unikke værker rundt omkring i byen.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Udstillingen findes i de mest solgule rum jeg nogen siden har stået i. De smukke lokaler finder man bag murene på Rønnebæksholm, midt i den allerfineste natur i Næstved.

Udstillingen har fokus på den kollektive intelligens, sport og samarbejde. Jacobsens udstilling, Group-Think, udforsker nogle af de sociale problemer, som man mener at samtidens børn og unge lever med og i. Projektet bygger bro mellem kroppe og den kollektive intelligens, omsorg og hensyn der er i grupper. Den kollektive sport og de øvelser vi lavede handlede ikke om at være stærkest eller hurtigst, men om samarbejde og fællesskab.
Læs mere om udstillingen her, som slutter den 28. maj 2023.

Det gule går igen alle steder.

Find alle Åben skole tilbuddene, ved at søge i din kommune. Der er tilbud til mange forskellige årgange og fag, både gratis og betalende workshops. Jeg har aldrig benyttet mig af nogen, der koster noget, og jeg har aldrig været andet end glad og tilfreds for dem vi har deltaget i. Find en masse gode tilbud fra Skoletjenesten her.

Ugen før var 4.årgang på guidet streetart tour rundt i Næstved by.

Osgemeos ved busholdepladsen

Næstved er kendt for sin gadekunst, og det må du både benytte og udnytte, hvis du er lærer i Næstved kommune. Vi nåede at se omkring 8 værker, men der var mange flere, hvis vi havde haft mere tid, men læs meget mere om værkerne her. Du kan være heldig at få en guide med dig, eller du kan selv tage turen med dine elever. Er vejret godt, så kan man starte og slutte dagen oppe ved Grønnegades kasserne, hvor der både er skaterramper, legeplads og graffiti væg, hvor det er tilladt at lave tags og andet kunst, hvis man vil det.

Anders R. ved Kærlighedsstien
SWET ved BlomsterGårdenJeg vil gerne opfordre dig til at indarbejde nogle ture i din årsplan, hvis du ikke allerede har for vane at gøre det. Lige om lidt starter et nyt skoleår, og hvis du ikke allerede er gået i gang, så kan du starte der :)

Et meget roligt stemningsbillede. Der var opsamling med refleksion efter hver af øvelserne.