Blog

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Op og i gang med Opart

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Nu er vi ved at have løbet os varme, og hverdagen er snart som vi kender den igen. Årsplanerne skal allerede stå sin prøve. Måske har du fået et helt nyt hold, med elever du ikke kender. Måske er de ikke, hvor du troede de ville være. Måske deres niveau er højere eller lavere end forventet. Måske har du overtaget holdet fra en lærer, som ikke længere er på skolen, og derfor kommet til at starte med et forløb, som de arbejdede med sidste skoleår. Det sidste er sket for mig :D Alt sammen kan være med til, at du allerede er blevet nødt til at justere i din årsplan. Der er mange 'måskere' og mange usikkerheder, men der er også mange begyndelser, mange potentialer og mange nye muligheder.

Jeg har overtaget tre nye billedkunsthold. To nye 3.klasser, hvor jeg er 'ugens gæst' og en ny 4.klasse, som jeg også har en masse andre fag i og desuden også er klasselærer for. Indover ferien har jeg fået nyt arbejde, og jeg er helt sikkert ikke den eneste. SÅ for mig er alt stadig meget nyt og det bruger jeg selvfølgelig meget energi på. Så er det rart at bruge forløb, som jeg kender og som jeg har god erfaring med. Så kan jeg bruge resten af energien på at lære de nye elever at kende.

Mine 3.klasser er i øjeblikket i gang med et Opart forløb, med Bridget Riley i centrum. De laver både A4 og små kvadratiske værker. Årets første forløb skal allerede snart afsluttes, og det vælger jeg i højere grad at gøre, fordi klassen åbenbart arbejdede med opart sidste år, og derfor er der ikke mange kroge, at hænge deres interesse op på. Så vi skal snart videre.
Gik dit første forløb som planlagt, eller måtte du også justere lidt?

Opart kan træne mange forskellige egenskaber. At tegne lige og buede streger, at farve inden for stregerne og selvfølgelig gradueringer.