Blog

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Resultatet af et par hyggelige timer i godt selskab med gode kolleger.

Sip'n'dip - en kreativ stund med dine kolleger

Har du og dine kolleger også en travl lærer-hverdag? Så får du opskriften på kollegial kvalitetstid: Sodavand, chokolade, chips, pensler, maling og en bar væg i billedkunstlokalet. Det er alt, du har brug for til et par hyggelige praktiske timer med dine kolleger. Resultat er gode grin, hygge, et dejligt minde og en flot væg, der kan pynte mange år frem.  

Publiceret Senest opdateret

Løb jeg hjem på efterårsferie? Ja, det gjorde jeg helt bestemt, men først efter at jeg havde brugt nogle hyggelige timer i godt kollegialt selskab. 

Det var lige oven på en magisk emneuge med fuld knald på både børn og voksne, da vi alle arbejdede med Harry Potter.

Mere om det en anden gang.

Inden vi alle løb mod udgangen - for guderne skal vide, at vi alle trængte til at komme på efterårsferie - så var vi en hel del, som alligevel kunne afsætte et par timer mere.

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

I den ene ende af billedkunstlokalet står en halvvæg, som kort forinden havde været skjult af høvlebænke, som var et levn fra fortidens brug af lokalet. Pludselig stod væggen bar og fri. 

Den skreg på at blive dekoreret, og det kom jeg til at sige højt til et par kolleger, som er mindst lige så billedkunst-hygge-skøre, som jeg er. 

Ret hurtigt fik vi arrangeret en omgang Sip'n'dip, som i sin enkleste form er, at vi drikker, hygger og svinger penslen.

Fredag inden ferien blev billedkunstlokalets langbord dækket op til hygge med både chips, chokolade og sodavand. I den anden ende blev der sat maling frem. Det var både akrylrester og rester fra gamle projekter, som vores streetart blomsterkummeprojekt i foråret.

Kusama inspiration
Kusama inspiration

Den skønne japanske Yayoi Kusama var vores inspiration, med vores eget tvist. Det er jo det fantastiske ved at være kreative sammen. Alle kan bidrage til et fælles værk. 

Nogen svingede penslen, og andre havde bare brug for at være med til hyggesnakken. 

Det var en skøn eftermiddag, som jeg varmt vil anbefale. Både til de kollegiale fællesskaber, der trænger til et let og ikke alt for omstændigt boost, men også til den lille gruppe af krea-tosser, som de fleste lærerkollegier rummer. Sip'n'dip kan helt bestemt noget.

Det er heller ikke vores sidste gang. 

Vi skal have en omgang Sip'n'dip mere, da væggen som det næste selvfølgelig skal bombarderes med mange flere mønstre og farver. 

Har I en kreativ klub på skolen, eller prioriterer I det kollegiale fællesskab på andre måder i den travle hverdag?