Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

En anderledes farvecirkel - collage og farvejagt

Opvarmning, ekstra forløb eller vikaropgave. Bed eleverne gå på farvejagt i magasiner og ugeblade og lad dem fremstille store cirkler, som sættes sammen til en stor farvecirkel.

Publiceret

Den nemmeste lille opgave, som du nemt kan sætte en vikar til at lave med dine elever, eller hvis du har en enkelt lektion eller to tilbage.

Genopfrisk farvelære med eleverne, udstyr dem med en masse magasiner, ugeblad, limstifter, saks og cirkler af genbrugspap, inddel dem i farvegrupper og lad dem gå på farvejagt.

Jeg inddelte min elever i primær og sekundær farver, inden de blev sat i gang.

Snak evt. først om nuancer, så de ved, at det ikke kun er de helt rene farver, der skal ledes efter.

Gruppen der først får dækket hele deres farvecirkel, kan få lov til at lave en smiley af eget valg til at hænge i midten.

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk